Dobd fel a kerti partit!

Kétségtelenül eljött a szabadtéri sütögetések ideje, mindenki grillezik vagy bográcsban főz, esetleg szalonnát süt. Persze a hangsúly ilyenkor az ételeken és nem a körítésen van, de ha nagyobb faksznit szeretnénk csapni az összejövetelből, esetleg valami ünnepelni való miatt gyűlik össze a nép, akkor szánhatunk egy kis időt a kert dekorálására is.

hirdetés

A kerti partik dekorációját, ahogy egyébként sok minden mást is, elképesztő mértékben túl lehet reagálni. Persze szemet gyönyörködtetőek a majdhogynem szabadtéri esküvőre emlékeztető italbárok és lampionok, de azért el kell ismerni, hogy földi halandónak egy sima szombat délután nem futja erre sem időből, sem pénzből.

Épp ezért megpróbáltunk néhány egyszerűbb, ugyanakkor látványos dekorelemet összegyűjteni.

1. Legyen fény!

Ha valakinek van otthon karácsonyról maradt fehér fényfüzére, akkor ez remekül használható a szabadtéri dzsemborik alkalmával. Ám ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor sem kell elkeseredni, ezerféle lehetőség létezik a kert hangulatosabbá tételére. Az úszógyertya és a mécses életmentő ilyen alkalmakkor: tehetjük dézsába, vödörbe vagy befőttesüvegbe, de ugyanilyen jó megoldás a kiürült konzervdoboz újrahasznosítása. Ha akarjuk fessük színesre – de nem muszáj -, majd kalapács és szögek segítségével “lőjük szitává”, így a gyertya fénye sejtelmesen szűrődik majd át a dobozon.

kerti fények

2. Tálalj dekoratívan

Bőven túlzásba lehetne esni az asztal díszítését illetően, “építhetnénk” külön szendvics- és koktélbárt a kertben, esetleg lehetne külön süteményes pult papírvirágokkal dekorálva, de véleményünk szerint egy-egy apróság is elegendő. A szalvétával és egy kis virággal közrefogott evőeszközcsokor nagyon helyes, a szívószálakra húzott papír dekor pedig már messziről látványos, és akár a poharak megkülönböztetésében is segíthet, ha nagy a társaság. Ráadásul a rajzolást is megúszhatod, ha IDE kattintasz.

Az italok készítésének különleges és mostanában rendkívül trendi módja, hogy hagyományos pohár helyett szebb formájú lekváros üvegekbe töltik mondjuk a limonádét és szívószállal fogyasztják. A talicskát pedig egy jófajta meccsnézős buliba tudjuk elképzelni.

kerti parti tálalás

 3. Virágozd fel!

A kertben szerencsés esetben épp elég színes növény van, de ha mégsem, akkor érdemes vágott virággal feldobni a kerti partit. Nem kell sok, és lehet mezei virág is, sőt, az még talán jobban is illik a szabadtéri sütögetés hangulatához. Simán vázába is tehetjük, de a képeken látható alternatív mód egy fokkal kreatívabbnak tűnnek.

virágmontazs