Egy kartondoboz új élete

A papír és Tetra Pak dobozok újrahasznosításának nem csak az az egy módja van, hogy begyömöszöljük őket a szelektív gyűjtőkbe. Az otthon felhalmozódott mennyiség egy részével igenis kezdhetünk valamit. Hogy mit? Megmutatjuk! 

hirdetés

Tetra Pakból gyerekjáték 

A tejes és gyümölcslés dobozoktól egy idő után annyira megcsömörlik az ember lánya, hogy semmi fantáziát nem lát már bennük. Pedig időnként érdemes alaposan kimosni és eltenni őket a hűvös hétvégékre, mert a gyerekeknek/gyerekekkel rendkívül izgalmas játékokat készíthetünk belőlük. A picik úgyis hamar megunják a játékaikat, ráadásul így a kreativitásuk is fejlődik.

tejesdoboz2

Kartondoboz kétszer

Nagyméretű kartondobozok jóval ritkábban fordulnak elő egy átlagos háztartásban, ezért ha termetesebb eszközt vagy berendezést vásárolunk, érdemes egyből kihasználni a lehetőséget az élet(gyermek)nagyságú kunyhó szerkesztéshez. Az apróságok úgyis imádnak bunkert építeni, így ez az ötlet biztosan nagy sikert arat majd. De ha óriási méretű karton nincs is az otthonunkban, a Barbie babáknak még mindig készíthetünk emeletes lakot.

kartondoboz2

Rendszerezés kartonból

A megmaradt kartondobozokból nem csak gyerekjátékokat, vagy dekorelemeket lehet készíteni, hanem a rendszerezésben is segítségünkre lehet a hulladéknak hitt csomagolás. A fehérneműs fiókban például kiváló szolgálatot tehet a karton elosztó, így elkerülhetjük az átláthatatlan káoszt. Szintén a szekrényben alkalmazhatjuk az egymás alá lógatott dobozokat, tároló gyanánt. A boros doboz egy szép csomagolópapírral bevonva cipőtartó lehet. A tojástartó is sok mindenre jó, például varrós készlettartóként is funkcionálhat.

doboz

 Képek forrása: pinterest.com