Extrém pécsi szaloncukrok a konyhádba!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=RFrZDGyqjbM&feature=youtu.be” width=”660″]

Datolya, lime és gyömbér a szaloncukorban? Igen! Lánczos Sándor, pécsi gasztroblogger öt, feledhetetlen, formabontó szaloncukor receptet mutat, amik nem csak istenien néznek ki, de fantasztikusan finomak és pofon egyszerűek is. Nekünk lehet hinni: végig kóstoltuk az összeset, most pedig megmutatjuk, hogyan készülnek a csodás házi finomságok!
[box title=”Fahéjas-gyömbéres és kókuszos-lime-os ” box_color=”#5dc553″]

Hozzávalók:

  • 20 dkg mandula
  • 15 dkg porcukor
  • mandula aroma
  • víz

Elkészítés: Csupán annyit kell tennünk, hogy összekeverjük a fenti hozzávalókat, a masszát elfelezve pedig hozzáadunk egy csipetnyi fahéjat és gyömbér reszeléket az egyik részhez, a másikhoz pedig a lime héjának reszelékét és egy kis kókuszreszeléket – mindent ízlés szerinti mennyiségben![/box]

Szaloncukor 1

[box title=”Kókuszos” box_color=”#4dc683″]

Hozzávalók:

  • 100 gramm vaj
  • fél teáskanál vanília aroma
  • fél teáskanál kókusz aroma
  • 2 evőkanál kókusztej
  • 170 gramm porcukor
  • 200 gramm kókuszreszelék

Elkészítés: A vajat keverjük habosra a porcukorral, és addig keverjük amíg “morzsás” állagú nem lesz. Ezután minden további hozzávaló mehet bele, ezzel készen is vagyunk, már csak formáznunk kell a szaloncukrokat![/box] [box title=”Datolyás” box_color=”#469ad3″]

Hozzávalók:

  • 100 gramm mandula
  • 30 gramm pekán dió
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • negyed teáskanál szegfűszeg
  • csipetnyi gyömbérpor
  • datolya

Elkészítés: A magokat alaposan daráljuk össze robotgéppel, majd adjuk hozzá a kimagozott datolyákat ízlés szerint, és daráljuk tovább. Ezután megint minden mehet egybe, jól keverjük el, és máris kész a datolyás szaloncukor masszánk, már csak formáznunk kell![/box]

Szaloncukor 2

[box title=”Fehér csokis citromos” box_color=”#9a65d7″]

Hozzávalók:

  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom héja
  • 1 tábla fehér csoki
  • 50 g vaj
  • 2 teáskanál citromlé

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk a citrom héjával, majd félretesszük. A csokit megolvasztjuk gőz fölött, majd megint minden mehet egybe, alaposan keverjük el. Ezt ki kell hűtenünk kicsit, hogy formázható állagú masszát kapjunk, majd vizes kézzel már készíthetjük is a szaloncukrokat![/box]

Mindegyik szaloncukor maradhat “pucér”, de bevonhatjuk ét-, tej-, vagy fehér csokival is őket, ahogyan nekünk tetszik!

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés