Fejleszd a gyerkőcöt online!

A mai porontyok játszi könnyedséggel kezelik az elektromos kütyüket már 2-3 évesen is, ami a szülőknek igen ijesztő lehet, gyakran tiltják is. Azonban nem ördögtől való a számítógép sem, hiszen lehet hasznos, képességfejlesztő programokat letölteni, és azt megmutatni a csemetének. Mutatunk néhány olyan játékot, amelyek kifejezetten jó hatással lehetnek a kicsik képességeire.

hirdetés

Korábban csokorba szedtük már az okostelefonokra letölthető fejlesztő hatású applikációkat, ezeket ITT nézheti meg. Ami a számítógépes játékokat illeti, azt javasoljuk, hogy először mindig a szülők próbálják ki, játsszanak kicsit a játékkal, teszteljék le, hogy valóban a picinek való-e, és tényleg nem találkozhatnak kéretlen tartalommal az oldalon. Persze az sem jó, ha buzdítsuk a porontyokat a számítógépes játékokra, ezért listánk inkább azokra az esetekre vonatkozik, amikor a csemete egyébként is leülne a gép elé. Ezeket figyelembe véve gyűjtöttünk össze néhány fejlesztő játékot óvodásoknak és kisiskolásoknak.

[box title=”Forma-párosító játék” box_color=”#79b8cd”]

Az Árnyjáték már 5 éves kortól játszható egyszerű használata és grafikája miatt. Az óvodásoknak kifejlesztett programot a formaállandóság képességét fejleszti a picikben, amit már az óvodában is tanulnak a gyerkőcök. Biztosan ismerjük a “melyik forma melyik lyukba illik bele” játékot. Az Árnyjáték menete, hogy az alul felsorakoztatott tárgyakat a nekik megfelelő árnyékokba kell belehúzni az egér segítségével. Ha ez már jól megy, az ábrák mozogni is fognak, valamint egyre bonyolultabb árnyakba kell beleilleszteni őket.

ITT érhetjük el a játékot.[/box]

Tanul, fiú, gyerek, tablet, internet, iskola

[box title=”Rend a lelke mindennek – Szertár” box_color=”#7dd3bf”]

Ezt a játékot az egyszervolt.hu elnevezésű honlapon találtuk, amely az Egyszervolt Alapítvány által támogatott oldal. Három-négyéves kortól önállóan használható, az alapműveltséghez tartozó ismereteket, értékeket közvetít, szorosan kapcsolható a tantervi követelményekhez. A játék rendkívül egyszerű, a porontynak rendet kell tennie a szertárban, minden sportszert gondosan el kell pakolnia. A rendrakás mértékét jelzi a játék, így sikerélménye lesz a gyerkőcnek, ha tisztán tartja a helyiséget.

Kattintsunk IDE a játékért![/box] [box title=”Melyik a „fitt” tárgy?” box_color=”#80d192″]

Eközben a játék közben a gyerek megtanulhatja, hogy mely élelmiszerek, tárgyak vagy mozgásformák az egészségesek, fittek és melyek nem. A fittcsalád.hu oldalon lelhető fejlesztő játékban a porontynak meg kell találnia a képek közül, hogy melyik a nem odaillő. A program az időt is méri, így a gyerek motivált lesz abban, hogy minél hamarabb találja meg a kakukktojást. Ha a játékos jól teljesít, a program még meg is dicséri.

IDE kattintva érhetjük el a játékot.[/box]

El kellene szakítani őket...

[box title=”Játék és mese a közlekedés” box_color=”#8dd284″]

A Traff parkban a gyerkőcök játékosan tanulhatnak meg tudatosan közlekedni, megismerhetik, hogy melyik tábla mit jelent. A park lakói a traffok, akik első ránézésre olyanok, mint az autók, de szemük, szájuk, hajuk van, és mindegyikük önálló személyiség. Rajtuk keresztül a gyerek megismerkedhet minden fontos dologgal a közlekedéssel kapcsolatban. Az oldal 2014-ben a Legjobb Európai Gyermekbarát tartalom címet is elnyerte.

IDE kattintva látogathatjuk meg az oldalt.[/box]

Traff park

[box title=”Szelence – az igazi fejtörő” box_color=”#a0d472″]

A játék során dobókockával kell „dobni”, ezután azokat a fedél lapokat csukhatjuk le, amelyeknek a száma egyezik a dobott számmal. A gyerkőc annál több pontot gyűjt, minél több szelence lapot lecsuk, vagyis minél tovább számol fejben.

ITT találjuk meg a játékot![/box]