Így spórolj a tolltartón!

Szinte minden potenciális multiban kaphatók már iskolakezdő termékek, hogy a gyerkőcöknek legyen idejük kikönyörögni a legaranyosabb kiegészítőket. Először is ezt ne hagyjuk, másodszor pedig fogadjunk meg pár jó tanácsot az iskolakezdéssel kapcsolatban! Így talán spórolhatunk egy keveset a szeptemberi hajrában. 

hirdetés

Használjuk ki a börzéket!

Érdemes lesz ellátogatni a Pécsmimami által szervezett bölcsi-, ovi- és iskolakezdést segítő baba- és gyermekholmi börzére! Ezen az eseményen használt, de még hibátlan iskolatáskákhoz, tornafelszereléshez, kiegészítőkhöz juthatunk hozzá igen jutányos áron. A börze augusztus 16-án, vasárnap lesz 15.00 órától a pécsi Szliven Étteremben. A belépés ingyenes, így igazán semmit sem veszíthetünk,  ha elmegyünk! Bővebben ITT írtunk a témáról!

Erre az alkalomra az egyesület még egy bevásárlólistával is készült, hogy megkönnyítse a szülők dolgát.

A lista elérhető ITT!

tankönyv,

Tankönyvet internetről

Nem muszáj feltétlenül új tankönyveket beszerezni horribilis áron, hiszen számtalan honlap van, ahol a használt, de még jó állapotú könyvek között böngészhetünk. Ilyen például a Diákoldal.hu, a Használttankönyv.hu, vagy a Használtat.hu oldalak. Ha több gyermek van a családban, akkor különösen fontos, hogy ne vegyünk meg mindent többször. Egyébként nemcsak a tankönyvek, de például az iskolatáska is beszerezhető online. A legjobb oldalak erre a Vatera.hu, a Teszvesz.hu és a Babaszoba.hu, ahol áron aluli, jó állapotban lévő táskákat tudunk vásárolni, vagy akár a sajátunkat is fel tudjuk tölteni.

És a kreatívabbaknak:

Csináld magad tolltartó

Nem kell más hozzá, mint egy tetszőleges színű filcdarab, és hozzá passzoló szalag masninak. A képek segítségével próbáljuk megmutatni az elkészítését, nem is fűzünk hozzá kommentárt, mert pofonegyszerű a folyamat.

Csináld magad tolltartó 2

Egyszerű ceruzákból extravagáns

Elég, ha a filléres, legolcsóbb ceruzákat vesszük meg a multikban, majd otthon felturbózzuk! Ehhez nem kell más, mint a jó öreg ragasztószalag. Csak annyit kell tennünk, hogy a gyerekek segítségével körbetekerjük a ceruzákat, és máris egyedi írószert kapunk.

Ceruza design 2

Alma ceruzatartó

Egy gömbre hasonlító üveggel, egy kis festékkel és spárgával csodákat tudunk művelni. Használjunk piros üvegfestéket, egy kis arany színűt, ha szeretnénk tovább díszíteni, illetve szükség lesz egy papírból kivágott zöld levélkére és spárgára. A képek segítenek összeállítani a ceruzatartót, egyébként tökéletesen egyszerű.

Alma ceruzatartó 4

Művészek tekercse

Minden kis művésznek szüksége van ilyenre! A szülőknek pedig csak viaszkos vászonra, maradék anyagra és haladó varrótudásra lesz szüksége. Ám éppenséggel egy varrónőt is megkérhetünk, hogy valósítsa meg az ötletet, talán még így is olcsóbb lesz, mintha készen vásárolnánk valahol.

Művész tartó 7