Filléres nyári lakásdekor

Az ember lánya szívesen dekorálja az otthona egyes szegleteit, főleg évszakváltás időszakában. A háromhavonta cserélendő dekorációs elemekért azonban nem szívesen adunk ki sok pénzt. Összeszedtünk hát néhány saját kezűleg, pár száz vagy ezer forintból elkészíthető dekorációs elemet.

hirdetés

Varródoboz

Néhány maradék gombja még talán annak is van otthon, aki egyébként nem kreatívkodik a varrógép előtt. Ha pedig nincs, hát néhány darabot igazán beszerezhetünk, így tényleg a lakás hangulatához illő “gombvirágot” készíthetünk. Ezen kívül erősebb drótra lesz még szükségünk, amit átfűzünk a gomblyukakon, majd a két szárát összecsavarjuk. Ha kész, csokorba szedve állítsuk vázába.

Bár a cérnát jellemzően azért vásároljuk, hogy használjuk, olykor-olykor azért kivételt tehetünk. Időnként kedvező áron hozzá lehet jutni egy csomag színes cérnához, így ha akcióban egyből kettőt veszünk, akkor máris megvan a lakásunk új díszének egyik fele, ezután már csak egy kör alakú tükörre és egy vastag színes szalagra lesz szükségünk.

lakásdekor

Színes szélforgók

A szélforgó nem csak a gyerekek nyári játékszere vagy a kert dísze lehet. Alternatív felhasználási lehetőségként lakásdekorálásra is használhatjuk. Színes, vidám, mint a virág mégsem hervad el.

Az első képen egy ajtóra lógatható koszorú látható. Elkészítése nagyon egyszerű, készítsünk szélforgókat (kifejezetten vidám lesz az összhatás ha eltérő oldalú színes papírral dolgozunk, ahogy a képen is látszik), majd ragasszuk fel őket egyenként egy előre elkészített kartonból kivágott koszorúalapra. A végeredmény úgyis az lesz, hogy a kartont befedik a szélforgók.

Ide kattintva megnézheted, hogyan kell szélforgót készíteni otthon! 

A másik dekorációs elem még ennél is egyszerűbb. Állítsunk dunsztosüvegekbe, vagy vázákba különféle színű szélforgókat. Ha nem akarjuk magunk elkészíteni, akár meg is vásárolhatjuk ezeket.

széforgók

Ne pazarolj!

Kellemes nyári estéken, egy jó társaságban szinte észrevétlenül elfogy néhány palack bor, az üvegek pedig jellemzően a kukában végzik. Nos, nem árt ha időnként gondolunk a jövőre és félretesszük a parafadugókat, mert ilyen szép domborműveket lehet belőlük gyártani.

A szív alakú alkotáshoz egy kicsit átgondoltabb gyűjtőmunka szükséges, ugyanis, amint a képen is látszik, itt a dugók természetes elszíneződése adja a végeredmény különlegességét. Fehérbor imádók hátrányban!

A második esetben mi magunk festjük be különböző festékekkel a parafadugókat. Ez kicsit pepecselősebb munka, de legalább akármilyen palackból származó dugóból elkészíthető.

lakásdekor

Képek forrás: pinterest.com