Gyerekfoglalkozások a Negyedben

Nyomdakészítés, kerámiafestés, gyerekjóga és még sok más. A Zsolnay Kulturális Negyed Herkules Műhely néven futó művészeti gyerekbázisa 16 különböző programot kínál a pécsi családoknak. A foglalkozások órarendszerűen, mindig ugyanabban az időpontban indulnak, a szakköröket pedig pécsi művészek, alkotók vezetik. 

hirdetés

A Zsolnay Kulturális Negyed különféle családi rendezvényein, fesztiváljain mindig nagy sikere van a gyermekprogramoknak. Épp ezért fél évvel ezelőtt felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha állandósulnának az ilyen jellegű foglalkozások a Negyedben.

– A Herkules Ház tűnt a legalkalmasabbnak erre a célra, hiszen két terem is van az épületben, illetve infrastrukturálisan is minden adott ahhoz, hogy elinduljon egy rendszeres programsorozat. A gyermekbázis tartalommal való megtöltését pedig jórészt pécsi művészekre, alkotókra bíztuk, ők vállalták el, hogy az itt élő családok számára összeraknak egy érdekes, és izgalmas “órarendet” – mondta Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője a műhely megnyitóján.

herkules műhely2
Szalagvágás helyett a “szalagkötözés” volt a Herkules Műhelyben

A heti rendszerességgel, minden nap ugyanabban az időben induló foglalkozások a csecsemőkorúaktól egészen a tizenéves korosztályig mindenkinek kínál lehetőséget a tartalmas kikapcsolódásra. Az apróságok a Zenevarázs és a Dúdolda foglalkozásain érezhetik igazán jól magukat, a tíz év felettiek pedig a Tűzzománc szakkörön vagy ékszerkészítésen kapcsolódhatnak ki, de a robotkészítésbe is belekóstolhatnak. A kicsiket elsősorban a délelőtti szakkörökre várják, a délutánira inkább a nagyobbakat.

herkules műhely4

Lesznek továbbá művészetterápiás és múzeumpedagógiai foglalkozások is. A Kortárs Herkules című sorozat például kifejezetten a Zsolnay Kulturális Negyedben található kortárs galériák kiállításaira épül. A foglalkozások alatt a kiállításokon látottakat dolgozzák fel az apróságok különböző játékok, feladatok segítségével.

A műhely bázisaként a Boltok utcája alatti Herkules Ház szolgál majd. Részletes program ITT.

Hirdetés