Hangold húsvétra a lakást!

Ahhoz, hogy szép és ünnepi legyen otthonunk, nem kell mindenhová tojásokat és nyúlgirlandokat aggatnunk, az is elegendő, ha csak jelzésértékkel tűnik fel valamilyen húsvéti motívum a dekorációban. Tavaszi ünnep révén még szebbnél szebb friss virágok közül is válogathatunk, amelyek igazán szép ékei lesznek lakásunknak. Összegyűjtöttünk pár egyszerű, de nagyszerű dekorációt a nyuszira várva.

hirdetés

 

Tojást a vázába

Ez a megoldás a leggyorsabb és a legegyszerűbb, mégis nagyon mutatós látványt nyújt. Semmi más nem kell hozzá, mint néhány hímes tojás és egy átlátszó váza vagy nagyobb befőttesüveg. A tojást csokitojásra vagy színes cukorkára is cserélhetjük, valamint feldobhatjuk az összképet egy virágcsokorral vagy egy kevés barkával. Ha az üvegeket a tojások színével harmonizáló masnival átkötjük, még elegánsabb asztali díszt kapunk. Ügyetlen és a pepecselést nem kedvelő háziasszonyok számára is nagyszerű választás lehet ez a dekorelem.

tojás váza
(Képek: Pinterest)

 

Virág a fészekben (Forrás: Martha Stewart)

Amire szükség lesz:

– egy kisebb fa kosárka
– vékony, hajlékony faágak (pl. nyírfa)
– barna drót
– csípőfogó

Így készül:

Vágd különböző hosszúságúra a faágakat, majd a drót segítségével futtasd vele körbe a kosárkát, hogy szépen elfedje és ne álljanak ki belőle az ágak. Ebbe teheted majd a virágokat egy lapos cserépben, de a vizes habszivacs is megfelel a célnak.

fészek virágtartó

 

Nárciszos cukorkatartó (Forrás: Martha Stewart)

Amire szükség lesz:

– kemény dekorpapír
– kétoldalú ragasztó
– cukorka
– mignonpapír

Így készül:

Nyomtass ki egy nárcisz sablont és rajzold fel a vastag színes papírra, majd vágd körbe. Kétoldalú ragasztóval erősítsd hozzá a mignonpapírt a papírnárciszhoz, és töltsd tele a színes cukorkákkal.

nárcisz húsvéti dekor

Virágot a tojáshéjba (Forrás: Martha Stewart)

Így készül:

Törj fel egy tojást a tetején, óvatosan öntsd ki a tartalmát, majd öblítsd ki. Töltsd fel vízzel az üres tojáshéjat és tedd bele egy tojástartóba. Végül mehetnek is bele a rövidre vágott virágok. Bármilyen tojástartót használhatsz, akár a bolti dobozt is, de ebben az esetben érdemes ezt is lefújni valamilyen mutatós festékkel vagy egy szalaggal körbefuttatni.

tojáshéj_váza

+1 tipp

A tojástartót egyébként kreatívan újrahasznosíthatod, virágtartót is csinálhatsz belőle, ahogy az alsó képen is látható, de akár édességkínálóvá is átalakíthatod.

karton-od-jaja-01
(Fotó: Pinterest)

  • Tarna

    Köszönöm a cikket! Ha mást nem is, de a nárciszos cukortartót elkészítem!