Hasznos appok kisállatgazdiknak

Körülnéztünk az applikációk virtuális boltjában olyan programok után kutatva, amikkel megkönnyíthetjük a kisállatunkkal való kapcsolatot. Találtunk egészségügyi segédkönyvet, nyakörvbe táplált GPS követőt és kisállat randizó appot is. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

hirdetés
[box title=”Vigyél Haza” box_color=”#f66a6a”]

Ez az app a kutyatartóknak kedvez, kisállatunk elvesztése során nyújt hatalmas segítséget. Ha elszökött a kutyusunk, csak annyit kell tennünk, hogy regisztrálunk és ha valaki találkozik vele, jelezheti: rátalált kedvencünkre. Az alkalmazás használata során a barangoló kiskutyusok gazdijait is értesíthetjük, ha észleljük, hogy egyedül nem talál vissza. Az app összeszedi továbbá a kutyabarát szálláshelyeket, vendéglátó egységeket és még a kutyafuttató területeket is.

Ezt a programot csakis androidos telefonra tölthetjük le, használata ingyenes.[/box] [box title=”Pet First Aid” box_color=”#86dc75″]

Annak ellenére, hogy ennek a programnak csak fizetős verziója létezik, érdemes egyszer letölteni, hiszen nagyon hasznos információkat tartalmaz a kisállatunk egészségéről. Gyorskeresőjével számos opciót ad elsősegély szituációkra, valamint ezekre a helyzetekre megoldásokat, tanácsokat is kínál. Megtanítja továbbá az alkalmazónak azt is, hogyan figyeljük a kisállatunk pulzusát, légzését és egyéb életjeleit. Javasol arra is opciókat, hogy miket tartsunk az elsősegélydobozunkban, és hogy mi mire jó.

Ez a program csak fizetős (3,59 euró) verzióban létezik, de kompatibilis iOS-sel és Androiddal is.[/box]

Kutya 2

[box title=”Tagg” box_color=”#e67f56″]

Ez az app segít a háziállatunk nyomon követésében akkor is, ha nem tartózkodunk otthon. Egy nyakörvbe beépített GPS rendszer segítségével online láthatjuk állatkánk mozgási tartományát, sőt, ha a beállított határokat átlépi, értesítőt is küld nekünk. A Tagg méri a testmozgást is, ezáltal azt is figyelemmel kísérhetjük, hogy kis kedvencünk mennyi testgyakorlatot végez. A beállításoknál rögzíthetjük állatunk nevét, születésnapját és fajtáját, valamint választhatunk a felsorolt opciók közül, hogy kutyánk, macskánk, hörcsögünk, esetleg egyéb kisállatunk mocorgását szeretnénk nyomon követni.

Ez az alkalmazás kompatibilis iOS és Android operációs rendszerrel is, valamint létezik ingyenes verziója, de frissíthető fizetős változatra is.[/box] [box title=”Doggydatez” box_color=”#6166e6″]

Ez az alkalmazás a kiskutyák és a gazdik szociális hálója, vagy ha úgy tetszik társkeresője. A program segítségével “megjelölhetjük a saját territóriumunkat”, és figyelemmel kísérhetjük, hogy milyen állatkák járnak még azon a területen. GPS segítségével pedig megtekinthetjük, hogy a környékünkön milyen kiskutyák járnak-kelnek. Ez a szolgáltatás inkább vicc, mint komoly, hiszen azon kívül, hogy virtuálisan “megugathatjuk” a szomszédság kis kedveinceit, nem használhatjuk sok mindenre. Mindenesetre jó móka, érdemes letölteni és kipróbálni egyszer az appot.

Ez az alkalmazás ingyenesen letölthető, és iOS és Android operációs rendszerekkel is működik.[/box]

Kutya 3

[box title=”Mapmydogwalk” box_color=”#d7d146″]

Ez a fitnesz alkalmazás GPS segítségével rögzíti a kutyusunk és a saját mozgásunkat. Facebookos regisztráció után részletes adatokat adhatunk meg magunkról, mely során az app követi „fittségünket”. A rendszeres kutyasétáltatáshoz kiválaszthatjuk kedvenc zenéinket, valamint visszanézhetjük, mikor merre jártunk, mindezt milyen gyorsan tettük meg és közben mennyi kalóriát égettünk. A hálón természetesen fotókat és adatokat oszthatunk meg a sétáltatásról, cserébe mások teljesítményeihez is hozzáférhetünk.

Ez az alkalmazás ingyenes, és szerencsére Androidra és iOS telefonra is letölthetjük.[/box]