Home made Beugró

Szinte minden házibuliban és összejövetelen eljöhet a „mélypont”, amikor a hangulat leül, a téma meg elfogy. Házigazdaként pedig a nők rémálma, ha a vendég nem érzi jól magát, unatkozik, vagy nem tud beilleszkedni. Összeszedtünk néhány játékot, mely kortól és nemtől függetlenül játszható, összeboronálja a társaságot, és ami a legjobb, hogy nem kell hozzá semmi – csak edzett hasfal a röhögő görcs ellen!

hirdetés
Uránia Mozi


Home made activity

Az Activityt mindenki ismeri, talán már túlságosan is. Viszont ha a megspékelt verzióját beveted egy buliban, garantált a siker. Vigyázni viszont ajánlatos, mert nagyon könnyen rá lehet szokni – ez esetben pedig extra Home made activity bulikat is szervezned kell majd!

Home made beugró 2

A játék menete

Ebben a játékban párosával vagy akár csapatban is lehet versengeni. Minden csapatnak választania kell egy tetszőleges tárgyat – amin éppen megakad a szemünk a lakásban, és lehelyezni valahova, ahol könnyen látható, hogy kinek a bábuja van legelőrébb. Minden játékos felír 5 megfejtést egy kis papírlapra, ellátja a szignójával, majd bedobja egy kalapba. A játék esszenciája, hogy a megoldás minden, vagyis tényleg MINDEN lehet! Felírható a híres emberektől elkezdve a kötőszavakon át az összes pajzán fogalom, csupán a képzeletünk szabhat határt. Nehezítő körülmény, hogy a megoldásig csakis mutogatással lehet eljutni! Minden kör nyílt kör, ám a mutogatónak természetesen érdeke, hogy a saját csapata jöjjön rá a megoldásra.

Mr X

Ezt a játékot olyan társaságok számára ajánljuk, akik jobban szeretnek helyben maradni és töprengeni a megoldáson. Hosszú lehet a megfejtésig az út, úgyhogy gatyát felkötni!

Home made beugró 4

A játék menete

A kezdő játékos kigondol egy híres embert – híressége ne legyen vita tárgya, válasszunk olyan embert, aki kétségtelenül hírhedt vagy ismert – és megadja vezetéknevének kezdőbetűjét. Így ő lesz például Mr. H, akiről a játék elején még nem tudunk semmit. Majd a többi játékos elkezdheti találgatni Mr. H személyét oly módon, hogy jellemzi őt. Például: „Te vagy az a híres ember, aki a Madarak című filmet rendezte?”. Ha a kezdő játékos rájön, kire irányul a kérdés, így válaszol: „Nem, nem én vagyok Alfred Hitchcock!”, azonban ha behúztuk a csőbe és nem tudja, ki rendezte a Madarak című filmet, egy eldöntendő kérdést feltehetünk az ő karakteréről. Így lassan egyre többet tudunk meg Mr. H-ról egészen addig, amíg már rá nem tudunk kérdezni a megfejtésre.

Vigyázzunk! A kérdések legyenek egyértelműek és kizárólag csak egy híres emberre vonatkozzanak! Az olyan kérdés helytelen, amelyre több válasz is lehetséges.

Zsebszöveg

Ajánljuk mindenkinek, akit nem riaszt vissza egy kis szereplés és duzzad benne a kreativitás! A játék a konfliktushelyzetekből farag paródiát, kihasználva a játékosok humorát és jellemkomikumát.

Home made beugró 3

A játék menete

Jelöljünk ki egy játékvezetőt, aki a konfliktuskártyákat írja meg, a többi játékos pedig kap 5-5 cetlit. A konfliktuskártyák valamilyen kínos élethelyzetet ábrázoljanak, melyből nagyon nehézkesen lehessen csak kikeveredni. Például: „A feleség hamarabb ér haza a munkájából s amint belép a hálószobába, rajtakapja férjét egy fiatal nővel enyelegni. A férj a végsőkig tagad!”. A játékosok által írt 5-5 cetlin pedig különböző mondatok szerepelnek, melyek akár filmből vett szállóigék, akár hétköznapi elszólások is lehetnek – ezek a mondatkártyák. A két kezdő játékos húz 4-4-et a mondatkártyákból, zsebre teszi, majd elkezdi játszani a konfliktuskártyában ismertetett szituációt. Amikor a játékvezető tapsol, az egyik játékos előhúz egy mondatkártyát és megpróbálja beleépíteni a szituációba a mondatot – még akkor is, ha a problémát csak tetézi!

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem, az csak egy példa. Mr. H – Mr Hitchcockot jelzi ebben az esetben. Mindig a vezetéknév kezdőbetűje áll az X helyén! : )

Comments are closed.