Húsvéti filmajánló (nem csak) gyerekeknek

A sok főtt tojás, sonka és locsolkodás után mindenkinek jár egy kis szusszanás a kanapén – a gyerekeknek is. Hogy ne kelljen ugyanazt nézniük a tévében, mint az év többi napján, összegyűjtöttünk pár kifejezetten húsvétra szánt rajzfilmet számukra.

hirdetés

A karácsonyhoz képest mostoha ünnepnek számít a húsvét – már ami a filmgyártókat illeti. Többnyire a bibliai ihletésű filmek jellemzőek erre az ünnepre, ami annak is köszönhető, hogy a húsvét nem vált akkora üzletté, mint a karácsony, így megőrizte eredeti jelentését. Ám aki kicsit könnyedebb történetre vágyik Jézus feltámadásánál, az is kedvére szemezgethet pár kedves rajzfilm közül.

Tavaszolás Zsebibabával (Winnie the Pooh: Springtime with Roo, 2004)

A Micimackó-féle sztorik csak úgy sorjáznak a Disney tarsolyából, így természetesen tavaszi/húsvéti változatot is találhatunk köztük. Ezúttal a kengurukölyök, Zsebibaba és Nyuszi alakítják a sztori fő vonalát: előbbi szeretné ugrálva világgá kürtölni, hogy megérkezett a tavasz, amiben mindenki partnere a Százholdas Pagony lakói közül, kivéve Nyuszit. A zsémbes és rendmániás füles számára ugyanis a tavasz a nagytakarításról szól – de Zsebibaba nem hagyja annyiban a munkamániás tapsifüles tervét, helyette mindent megtesz, hogy ő is megérezze a tavaszi boldogságot.

Micimackó

Hopp (Hop, 2011)

A pár éve bemutatott félig élőszereplős, félig animációs történet nem hozott túl nagy sikert a kritikusok körében, de ettől függetlenül egy alkalomra mindenképp kellemes szórakozás lehet. A Húsvéti Nyuszi kamasz fia, Husi éppen elért abban a korba, amikor átveheti apja szerepét, vagyis a húsvéti csokigyár irányítását. Csakhogy ő inkább dobos szeretne lenni Los Angelesben, ezért neki is vág a nagy kalandnak, de egy kis baleset miatt összetalálkozik Freddel (James Marsden), akinek jól felkavarja a mindennapjait. Természetesen a sok vicces történés mellett elérkezik a sztoriban az a pillanat is, amikor az újdonsült párosnak kell megmentenie a húsvétot.

Hop

Pom-Pom meséi: A csipogó húsvéti tojás (1981)

Ne feledkezzünk meg a remek magyar rajzfilmekről se, Dargay Attila is gondoskodott róla, hogy a húsvéti hagyományok is felbukkanjanak Pom-Pom történtei között. Az alig 10 perces epizódból kiderül, hogyan kell jó időben beszerezni a tojásokat, mihez kell velük kezdeni és a locsolásról megtudhatunk néhány praktikus információt.

Snoopy és a Húsvéti kutya (It’s the Easter Beagle, Charlie Brown! 1974)

A furcsa gyerekek és Snoopy, a beagle szinte minden ünnepre tartogatnak valamilyen speciális történetet. Ezúttal a húsvétra készül mindenki: tojást festenek és még egy gyümölcsös kertet is összedobnak. Mindeközben bájos, gyermeteg filozófiai értekezéseket hallhatunk például a szerelemről. Na de hogy jön ide a húsvéti kutya? Ez is kiderül a 30 perces meséből, amit pár éve digitálisan felújított változatban is piacra dobtak Magyarországon is.

Snoopy

Húsvéti Maci Laci (Yogi the Easter Bear, 1994)

Smith parkőr hatalmas húsvéti mulatságra készül a Jellystone Parkban, azonban a mohó Maci Laci ezúttal sem bír ellenállni a sok finomságnak. A parkőr cirkuszba akarja őt küldeni a sorozatos dézsmálások miatt, ezért a falánk medve a Húsvéti Nyúlhoz fordulna segítségért, de őt elrabolta a két gonosz bandita, Ernest és Pauly. Ha ennyi izgalom még nem lenne elég, a Húsvéti Tyúk titkára is fény derül a közel 45 perces játékidőben.