Húsvéti nyúl maradék anyagból

A csoki mellé még mást is tennél a fészekbe? Nem tudod, mit ajándékozz húsvétra? Íme, egy gyors és egyszerű, saját kezűleg készíthető apróság, amivel meglepheted a családot. 

hirdetés

 

Hozzávalók:

– Egy 12 x 12 cm-es anyagdarab (lehetőség szerint polár, mivel ezt nem kell szegnünk)

 

– kb. 30 cm szalag és egy kisebb maréknyi tömőanyag

 

– tű, cérna

 

 

 

Elkészítés:

1. Megrajzoljuk a négyzet oldalfelezőit, majd két szomszédos oldalfelezőt fércöltéssel összekötünk. (Tehát egy háromszöget varrunk a négyzetbe.) Természetesen nem fekete cérnával, most csupán a jól láthatóság kedvéért készült így.

 

2. Ezután óvatosan összehúzzuk a varrást, és az így kialakuló kis fejecskét kitöltjük tömőanyaggal. A négyzet felső két csücske lesz a nyuszi füle.

 

3. A háromszög alatt megmaradt részből lesz a nyuszi hasa. Félbehajtjuk, az éleket összeillesztjük, végigvarrjuk, majd megtöltjük tömőanyaggal. Végül a tapsifüles “fenekét” is összeférceljük.

 

 

4. Ha szeretnénk, hogy a húsvéti nyúlnak pici farkincája is legyen, akkor hagyjunk szabadon egy kis csücsöknyi anyagot a hasnak szánt részből, és tekerjük körbe cérnával.

 

5. Ha végeztünk a varrással, kössünk masnit a nyakába, és tegyük a fészekbe a nyuszit.

 

[frame]

Foltvarró nap a Szivárvány Gyermekházban

Ha szeretnél megtanulni további patchwork technikákat, látogass el szombaton a Szivárvány Gyermekházba. Kilenctől délután négy óráig  hozzáértők segítségével tanulhatod meg, hogyan kell térbeli virágot vagy macaron gyűrűt készíteni. A varráshoz a helyszínen egységcsomagokból lehet válogatni. [/frame]

 

 

 

 

hirdetés
Hirdetés