Így dobd fel a gyerekmenüt!

A legtöbb gyerkőcöt nem nyűgözi le a változatos és egészséges étrend. Így néhány szülő nehéz feladat előtt áll, ha a kicsivel a spagettin és a sült krumplin kívül mást is szeretne megetetni. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amiket a válogatósabb gyerekeknél érdemes bevetni, hogy az átlagosnál több zöldséget és gyümölcsöt egyenek. Egy próbát mindenképpen megér!

Kezdjük az alapoknál

Szinte minden nagyobb áruházban kaphatóak kedves, mókás étkészletek hozzájuk tartozó evőeszközökkel és poharakkal a gyerekeknek. Fontos, hogy a kicsik szívesen üljenek asztalhoz és erőltetés nélkül falatozzák be a tányérra kimert adagot. A színes figurák, kedvelt mesék hősei a poháron vagy a tányérban segíthetnek lekötni a picik figyelmét, hogy ne akarjanak két kanál leves után elszaladni.

étkészlet_gyerek

Gyümölcsturmix színes szívószállal

A megfelelő mennyiségű gyümölcsbevitel elérése mindig komoly feladatot jelent, hiszen sok gyerek 2-3 falat után megunja a lédús vitaminbombákat. A színes és édes italok viszont nagy kedvencei a kicsiknek, így a gyümölcsturmix remek megoldás lehet a problémára. Megfelelő ízkombinációval néhány zöldség is az italba csempészhető, arra azonban vigyázni kell, hogy ne váljon dominánssá ízük. Még biztosabb a siker, ha a színes italokhoz mókás szívószálakat is beszerzünk a lurkóknak.

turmix

Mókás palacsinta

Melyik gyerek mond nemet a palacsintára? Főleg akkor, ha mókás figurák alakjában kerül a tányérra. Az üzletekben kapható különböző palacsintaformákat beszerezve kedvünkre kísérletezhetünk, ráadásul a finomságok gyártásában szívesen segédkeznek a picik is. A legfontosabb azonban az, hogy a tészta összeállításakor bevethetünk reformrecepteket, amikhez friss gyümölcsöket adva a végeredmény egy valóban egészséges desszert lesz.

palacsintasütő

Fagyasztott finomságok

A házi jégkrém és fagyasztott joghurt biztos siker a válogatós gyerkőcöknél is. A legnagyobb előnye, hogy pontosan ismerjük az egészséges finomságok összetevőit, miközben a gyerekek pont úgy fogják imádni a házi készítésű édességet, mint a boltban kapható károsabb változatokat. A fagyasztott joghurt pár perc alatt összeállítható és bármilyen idénygyümölccsel finom. A házi jégkrémek sem bonyolultak, ráadásul egyre több forma vásárolható az üzletekben.

fagyasztott joghurt

Feldíszített szendvicsek

A rossz étvágyú gyerekek a finom falatokat is gyorsan utasítják vissza. Könnyebben csábíthatóak az asztalhoz, ha a tányéron kedves figurák várják őket. Egy próbát mindenképp megér, hiszen így az olyan zöldségek, mint a cékla, az uborka, a retek vagy a sült sárgarépa bátran felhasználhatóak a vicces figurák elkészítéséhez, amelyeket látva talán a gyerek étvágya is megjön.

szendvics