Így dobd fel az erkélyedet!

Akinek van erkélye, az tudja, hogy kincset ér minden kint töltött pillanat. A hétvégi reggelik, egy magazin átlapozása, vagy akár kényelembe helyezve egy lebilincselő könyv olvasása egyaránt fel tudja dobni a napunkat. Még nagyobb az élvezet, ha a kerti bútor szett mellett valóban be is rendezzük a balkonunkat. Az itt felsorolt néhány egyszerű praktikát bevetve, pillanatok alatt bármelyik erkély a nyugalom szigetévé varázsolható.

hirdetés

Kezdd az alapoktól!

Az erkélyeket többnyire a legegyszerűbb járólapokkal burkolják, amit így nagyon könnyen fel lehet dobni egy, vagy több kisebb méretű szőnyeggel. Ráadásul ma már nem csak a legnagyobb lakberendezési áruházakban, de kisebb üzletekben is találunk igazán egyedi darabokat. Szintén fontos, hogy az árcímkét meglátva sem fog elmenni a kedvünk a vásárlástól. Egy másik érdekes megoldás a természet szerelmeseinek kedvezhet, mivel akár fű hatású szőnyeget is szabathatunk az erkélyre.

szőnyegek_erkély

zöld szőnyeg

Praktikus kényelem

Ha már a szőnyeg a helyére került, könnyen választhatunk székekre való párnákat. A puha kiegészítők nem csak a kényelmünket szolgálják, de látványosan fel is dobják az erkély hangulatát. Bármilyen stílusban is gondolkodunk, biztosan megtaláljuk a legmegfelelőbb párnákat. Egy-két színes takarót is érdemes beszerezni, hogy a hűvösebb estéken se legyen okunk bemenekülni a lakásba.

párnák_erkély

Virágot mindenhova!

A különböző színű és formájú kaspókkal nem nyúlhatunk mellé. Persze ahhoz, hogy a növények is jól érezzék magukat az erkélyen, nem árt szakember segítségét kérni és vele együtt összeválogatni a virágokat. Akik kedvelik az egészen kreatív megoldásokat, bevethetik a most különösen divatos raklapos dekorációt és készíthetik abból a virágtartót. A végeredmény biztosan megkapó lesz.

erkély_virágok

virágtartó_raklap

Éjszakai hangulat

Varázslatos hangulatot idézhetünk elő, ha nem csak a nappali, de az esti órákra is igyekszünk berendezkedni. A legegyszerűbb, mégis látványos megoldás a nagyobb méretű gyertyák beszerzése, amik akár egy dunsztos üvegben is jól mutatnak. A színes, vagy fehér gömbökkel, és égőkkel befuttatott erkély pedig egy kellemes kerti party hangulatát idézi meg a legunalmasabb erkélyen is. A különböző stílusú égősorok és lampionok szinte bárhol beszerezhetők, így az egyetlen nehézséget valószínűleg a megfelelő termék kiválasztása okozza majd.

erkély

erkély_világítások

képek forrása: www.pinterest.com