Így lehet olcsóbb a tanévkezdés a pécsieknek!

Mondanunk sem kell, hogy a tanévkezdés a szülőknek nem egy fáklyásmenet. Rengeteg időt és energiát emészt fel a bevásárlás, arról nem is beszélve, hogy a nullák meg csak tűnnek el a bankszámláról, a gyerekek számával egyenesen arányosan. Ezen az áldatlan időszakon segít idén augusztusban két pécsi program is. 

Tanévkezdő börze, jótékonysági ruha- és iskolaszergyűjtéssel

Minden évben új iskolatáska, új ceruzakészlet meg persze teljesen új ruhatár, mert a gyerekek úgy nőnek mint a bolondgomba. Az őrületes pénzköltés senkinek sem kenyere, ezt jól tudja a Pécsimami Egyesület is, akik idén augusztus 12-ére szerveztek a hasonló cipőben járó szülőknek tanévkezdő börzét az ANK Művelődési Házában. A szervezők szombaton 15 órától 18-ig várják a szülőket, ahol bölcsődés, óvodás és iskolás gyerekeinknek is beszerezhetjük a legfontosabbakat, természetesen a bolti ár töredékéért.

Az ingyenes rendezvényen a szülők egymástól vehetik meg az őszi holmikat, tanszereket, vagy éppen a születendő baba kelengyéjét. Az augusztusi börzén jó eséllyel bukkanhatunk iskolatáskára, tolltartóra, de egy-egy szép ovis ágynemű garnitúrát, ovis zsákot, sosem használt lábbelit is ki lehet fogni. Póló, nadrág, pulcsi, átmenteti kabát; mindebből szintén nagy a választék.

Jótékonykodhatunk is a börzén!

A Mosolymanó Egyesület standjánál azokat is várják, akik szívesen juttatnák el igazoltan rászoruló családokhoz a kinőtt, megunt, feleslegessé vált, de jó állapotú gyerekruhákat vagy tanszereket, mivel sok család számára ez az egyetlen lehetőség, hogy gyermekeiket elindítsák az iskolába, óvodába, bölcsődébe. A jótékonysági gyűjtés és az adományok kiosztása a Mosolymanó Egyesület és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. együttműködésében valósul majd meg.

Egy másik remek segítség

Sok szülő számára ismerős helyzet: a harmadik bolt után a gyerkőc már nyűgös, pedig még kilométer hosszú a beszerzendő dolgok listája. Éppen ezért több szervezet összefogott, hogy segítsen ezen: ingyenes gyerekfelügyeletet biztosítanak augusztus 21-től 26-ig és 28-tól 31-ig.


A Regio Játékáruház második emeletén szakképzett gyermekfelügyelők várják kreatív, játékos foglalkozásokkal, mesesarokkal, sógyurmával, gyöngyfűzéssel, diavetítéssel, pingpong és lufifújó versennyel a 3-10 éves gyermekeket. Az ingyenes gyermekfelügyeletet az adott napokon kétórás turnusokban biztosítják: 9.00-11.00, 13.00-15.00, 15.00-17.00, 17.00-19.00 óra között.

Ne feledjük, hogy az ingyenes gyerekfelügyelethez előzetes bejelentkezés szükséges a 30/219-6450-es telefonszámon.