Így lesz rend a ruhásszekrényben

Nem tudod már hova tenni a sok cuccodat? Gondban vagy a téli-nyári ruhák cseréjével? Össze-vissza hevernek az ékszereid? Van pár ötletünk, hogyan tehetsz rendet! Korábban mutattunk néhány praktikus megoldást arra, miképpen rendszerezhetjük konyhánkat, ezúttal a ruhásszekrény következik. Az alábbiakban Vátyi Erika, az Equell Enterieaur lakberendezője tanácsai olvashatók.

hirdetés

Rendszerező szerkezetek

Valószínűleg a legtöbb nő álmai között szerepel egy hatalmas gardróbszoba, ahol végre minden kis csecsebecsének megvan a helye, nem dőlnek össze az összetűrt ruhák és nem kell mindig újra nekiállni vasalni, ha végre nagy nehezen előkotorjuk a szekrény aljáról a hőn áhított darabot.

Ha valaki épp egy ilyen gardrób kialakítását tervezi, manapság már jóval könnyebb dolga van, hiszen a gyártók mindenféle, szekrénybe építhető speciális “csodaberendezéssel”, tartó, rendszerező szerkezetekkel könnyítik meg a dolgunkat.

gardrób

Létezik például külön nadrágtartó vagy ruhalift, ez utóbbi a mennyezetig bútorozott ruhásszekrények tartalmát segíti könnyebben elérhetővé tenni. Fél kézzel leemelhető egy komplett rúdnyi vállfás ruha, nem kell székre állni, mászni, és kiiktatható a létra is.

Ezek a berendezések általában utólag is beépíthetők szekrényekbe, de mielőtt még beruházunk, érdemes ellenőrizni a szekrényünket, megfelelő-e a mérete a szerkezet beépítéséhez.

gardrób-04

Tárolók – akár házilag is

A nyugalom és kényelem, amit a szekrényekben tapasztalható rend megteremt, sokat megér nekünk, de nem feltétlen kell hatalmas beruházásban és nagy átalakításban gondolkodni, ha valaki kicsit gatyába szeretné rázni a ruhásszekrényeit. Sokféle rendszerező kapható, ami különösebb szerelés nélkül is rögtön hadba fogható.

fakkok

A ruhák rendszerezésére számtalan megoldás létezik, és nem is kell feltétlenül “gyári” rendszerezőben gondolkodni, jó néhányat házi barkácsolás keretében is megalkothatjuk. Például az akasztós szekrénybe fellógatva egy textilzsebekkel/rekeszekkel ellátott tárolót egy újabb polcsort kaphatunk, de ha nem akarunk vacakolni a varrásával, készen számtalan méretben, színben kaphatók.

A szezonban nem használt ruhákat, cipőket akár el is csomagolhatjuk, kitűnően alkalmasak erre a jól szellőző, különböző méretű textil dobozok, amelyek le is zárhatók. Nyitott kivitelű társaik pedig nagyszerűek a mindennapos használatú ruhák, fehérneműk gondos tárolására.

dobozok

Apróságoknak

A nyakkendők, sálak nem borulnak össze és nem is gyűrődnek össze, ha egyesével fellógatjuk, az övek nem karcolják össze egymást, ha a csatnál fogva felakasztjuk. Az ékszereket érdemes szintén megóvni, tegyük őket olyan fiókba, amelyekbe előzőleg fakkokat készítettünk (akár házilag, kartonpapírból, dobozkákból), vagy tegyük őket ékszertartóra, amely még a helyiséget is díszíti.

nyakkendő, ékszer

hirdetés