Ilyen is lehet egy adventi koszorú!

A karácsonyi készülődés minden bizonnyal az egyik legkellemesebb időszaka az évnek. Az adventi koszorú készítése pedig központi része a dekorációnak. Érdemes tehát kiemelt figyelmet szentelni a négy gyertya elhelyezésének. Ám mindez nem azt jelenti, hogy csak a bonyolult, túldíszített koszorúk lehetnek az ünnep ékei. Megmutatjuk, mire gondolunk. 

Gyertyák konzervdobozban

hirdetés

Nemrég készítettünk egy összeállítást, amelyben megmutattuk, hogy hányféleképpen lehet hasznosítani a hulladéknak hitt fém dobozokat. Hát most láthatjuk, hogy a karácsonyi készülődésnél is érdemes megtartani minimum egyet, vagy akár négyet is.

A koszorúkat kedvünk szerint variálhatjuk. Személy szerint nekünk a nagyobb verzió tetszik jobban, de ha pici helyre készül a dísz, akkor akár egyetlen dobozba is tömöríthetjük a gyertyákat, a lényeg, hogy ebben az esetben kecsesebb darabokra lesz szükségünk.

A gyertyákat ragasztópisztollyal erősítsük a doboz aljához, majd tömjük ki mohával, vagy valamilyen zöld aljnövényzettel az üresen maradt részt. Természetesen a lehetőségek tárháza végtelen, úgyhogy akár dióhéjjal, vagy apró karácsonyfa díszekkel is operálhatunk.

adventi koszorúk3

Számozd meg!

Néha nem is gondolnánk, de a legegyszerűbb megoldások működnek a leginkább. Az adventi koszorú kinézetét persze nagyban meghatározza a család ízlése és az otthon stílusa, de ha picit is úgy érezzük, hogy egy ilyen puritán koszorú beilleszthető az enteriőrbe, akkor érdemes megpróbálkozni vele – mondjuk idén karácsonykor. Láthatóan az égvilágon semmi különös nem szükséges az elkészítésükhöz!

adventi koszorúk2

Ha koszorú, hát legyen koszorú

Akkor sem muszáj ragaszkodnunk a konvenciókhoz, ha kitartunk a koszorúalak mellett. Jópofa ötlet például a forma belsejébe pakolni a gyertyákat, és csak minimálisan díszíteni magát a koszorút, vagy annak környezetét.

A drótból hajlított koszorú némi fenyővel díszítve szintén nagyon szép lehet, főleg annak, aki abszolút nem szeretné túlreagálni a karácsonyi dekorációt.

adventi koszorú

Nézz körbe a kertben!

A természethez visszanyúlni sosem rossz döntés. Persze könnyebb azoknak, akiknek van kertjük, de azért a panellakóknak sem kell feladniuk, a parkban éppúgy találhatunk alapanyagokat. A bal oldali verzióhoz szinte semmit nem kell barkácsolnunk, csak összegyűjteni és összekötegelni hasonló vastagságú faágakat, végül pedig egy fém tüske segítségével beletűzni a gyertyákat.

adveni koszorúk4

Fotók forrása: Pinterest.com

hirdetés

Hirdetés