Íme a nagy pécsi ovimustra!

Nem mindegy, hogy a gyerkőcöt milyen óvodába íratjuk áprilisban, hiszen itt érik majd őket életük első közösségi élményei. Az ott töltött idő nagyon fontos, ezért szülőként érdemes megfontolni, hogy hova visszük a porontyot. Március közepén indulnak a nyílt napok, amelyek során a szülők megvizslathatják az ovikat, kikérdezhetik a pedagógusokat és körüljárhatják a környéket. A teljesség igénye nélkül összeszedtük a pécsi óvodákat városrészek szerint.

hirdetés

Városközponti óvodák

[box title=”Belvárosi Tagóvoda” box_color=”#ffa3a3″]

Az intézmény a forgalom zajától távol, ideális környezetben található: napsütötte és árnyékos részekkel, füves domboldalakkal, virágoskerttel. A dolgozók kiemelt feladatuknak tartják a környezet megismertetését, megszerettetését és a környezet védelmét, a környezettudatos magatartás kialakítását. Bővebb információ az oviról ITT.[/box] [box title=”Aradi Vértanúk úti Tagóvoda” box_color=”#ffbaad”]

Az Aradi Vértanúk úti Tagóvoda 2014 szeptemberétől katolikus óvodaként működik a Szent Mór Iskolaközpont tagintézményeként, fenntartója a Pécsi Egyházmegye. Az intézmény megközelíthetősége egyszerű tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. Bővebb információt az oviról IDE kattintva olvashat.

Nyílt napok: március 17-18., 9.30- 11.30 [/box]

óvoda

Keleti városrészi óvodák

[box title=”Bártfa utcai Tagóvoda” box_color=”#ffc18f”]

A Mecsek keleti panorámás hegyoldalán elhelyezkedő épület csendes, kellemes klímájú, nyugodt, igényes kertvárosi környezetben fekszik. A családias légkört megtartva a szülőket is bevonják az óvoda életébe: közös programokkal, tevékenységekkel, ünnepekkel válnak „beavatottakká”az óvodában folyó munkába. Bővebb információ az oviról ITT.

Nyílt nap: március 20.[/box] [box title=”Fürj utcai Tagóvoda” box_color=”#ffd47a”]

Az ovi a Pannon Hőerőmű Zrt. szomszédságában található. Az óvoda jól felszerelt, igen sokrétű, fejlesztésre alkalmas játékos eszközzel rendelkezik, ami megkönnyíti a gyermekek sokoldalú képességének kibontakoztatását. Még több részlet az oviról ITT.

Nyílt nap: március 17., 9.30[/box]

Kertvárosi óvodák

[box title=”Enyezd utcai Tagóvodák” box_color=”#d9ff75″]Az Enyezd utcai I. számú, illetve II. számú tagóvodákról bővebben a kertvarosiovi.hu oldalon tájékozódhatunk.

Nyílt napok: március 16., március 23. [/box] [box title=”Anikó utcai Tagóvoda” box_color=”#a6ff8a”]Az óvoda dolgozóira jellemző a nyitottság, az aktivitás, az innovatív és gyermekközpontú szemlélet. Nyugodt, biztonságot adó légkörben a játék fejlesztő erejét kihasználva szeretnének örömteli éveket biztosítani a rájuk bízott gyermekek számára. Még több információ ITT.

Nyílt nap: március 19., 10.00[/box]

óvoda, gyerekek

Nyugati városrészi óvodák

[box title=”Rácvárosi Tagóvoda” box_color=”#7affae”]A Rácvárosi Tagóvodában 1998 óta népművészeti szemléletű nevelés folyik. Az óvoda dolgozói közössége elkötelezett a magyar népi hagyományok iránt, ennek hitelességét az óvoda archaikus környezete biztosítja. Bővebb információ ITT.

Nyílt nap: március 12., 10.00 [/box] [box title=”Nyugati Városrészi Óvoda (Mezőszél)” box_color=”#85fff1″]

Az óvoda kiemelt feladata a gyermek saját tapasztalataira épülő ismeretszerzése és kompetenciaalapú nevelése, a nevelés szempontjából pedig alapvetőnek tartja a családdal való együttműködést. Bővebb információt az óvodáról ITT kaphatunk.[/box]

Egyéb fenntartású óvodák

[box title=”Mesepalota Óvoda – Kolping Nevelési Alapítvány” box_color=”#7adcff”]

Az intézményben olyan gyermekek nevelésére törekszenek, akik változatos, színes élményeket szerezhetnek önmagukról, az őket körülvevő világról, a természet csodáiról. Kedvük, igényeik, elképzeléseik szerint játszhatnak, mozoghatnak térben és időben. Derűsek, tevékenyek, érdeklődőek, aktívak s jól érzik magukat a gyermekközösségben – olvasható a honlapon. Még több információ IDE kattintva.

Nyílt nap: Április 14. (telefonos bejelentkezés szükséges) [/box] [box title=”Ciszterci Szent Margit Óvoda” box_color=”#c5a8ff”]Küldetésük, hogy szeretettel, megértéssel és odaadással neveljék a piciket, céljuk, hogy a keresztény nevelés sajátos eszközeivel, a családokkal együttműködve tanítsák meg a gyermekeket az életben való boldogulásra. A óvodáról ITT olvashatunk még többet.

Nyílt nap: április 9., 15.30-16.30 [/box] [box title=”Tettye Völgye Waldorf Óvoda” box_color=”#eaa3ff”]

A Waldorf-óvodában zajló nevelés a gyerekben működő természetes erőket támogatja úgy, hogy a gyerek szabadon tudja azokat alkalmazni, fejleszteni. Az óvónők szeretetteljes együttélést vállalnak a gyerekekkel, figyelnek a gyerekek egyéni szükségleteire, és a cselekvés, az érzés és a gondolkodás fejlődését figyelmes, tapintatos vezetéssel segítik. ITT olvashatunk többet az oviról. [/box]

A pécsi óvodák teljes listáját városrészekre bontva ITT tekinthetjük meg. Valamennyi pécsi óvoda nyílt napjait pedig a Pécsimami.hu oldalon találjuk meg!