Ingyenes babamentő tanfolyam indul Pécsen

November 21-én újra jelentkezhetünk a Babamentő tanfolyamra, mely a ritkán bekövetkező bölcsőhalál ellen vértezi fel a szülőket. Az ingyenes tanfolyamon megtanulhatjuk, hogy mit kell tennünk, ha a baba légzése hirtelen leáll. Mondjuk a részleteket!

hirdetés

A csecsemőkorban történő hirtelen halálesetek hátterében állhat szívbetegség, például aortaszűkület, ám az esetek nagy többségében okai ismeretlenek maradnak. Ilyen a SIDS szindróma is (sudden infant death syndrome), mely egy évnél fiatalabb csecsemőknél jelentkezhet, ami során váratlanul, előzmények nélkül holtan találják a szülők a babát a kiságyban. A rendelkezésre álló adatok szerint Magyarországon egy évben körülbelül 80.000 szülés bonyolódik le, mely közül 18 baba esik áldozatul a hirtelen bölcsőhalálnak, vagyis a SIDS szindrómának. A hirtelen bölcsőhalálról itt írtunk bővebben!

A Babamentő program célja, hogy a laikus szülőkkel gyors és érthető módon, tanfolyam keretein belül ismertesse meg a csecsemő-újraélesztés lépéseit. Az elméleti ismereteken túl lehetőséget kínálnak az újraélesztés gyakorlati elsajátítására szimulációs babákon, szakképzett oktatók segítségével.

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány országszerte tart előadásokat, Pécsen is rendszeresen. A legközelebbi alkalom szintén városunkban lesz, méghozzá november 21-én 17 órától a Pécsi Gyermekklinika Tantermében. Az előadás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mivel a férőhelyek száma limitált. Jelentkezni itt tudunk.