Játéktippek a vakációra

A nyári szünet a gyerekeknek rövid, a szülőnek viszont néha annál hosszabbnak tűnik. Nem könnyű a kicsiket lekötni és táborban meg a nagyinál sem lehet egész nyáron a gyerkőc, ezért muszáj kreatívnak lenni. Adunk pár tippet, amikkel nem csak a saját, de a barátaink, a baba-mama klub és a szomszédok gyerekeinek is vidám órákat szerezhetünk.

hirdetés

Ezt játsszátok az udvaron!

Ha nincs kis medence, esetleg már az is uncsi, akkor ki kell találni valami egyéb elfoglaltságot, hogy lekössük a gyerekeket. A szabadtéri játékok közül sok ismert, mi olyanokat próbáltunk keresni, amik újdonságok lehetnek. Különösebb eszközszükségletet egyik sem igényel, ezért viszonylag könnyen előkészíthető a mókázás.

Szabadtéri Twister

Az ismert társasjáték kinti változatához nincs más dolgod, mint pizzásdobozból vagy bármilyen kartonpapírból kivágni egy kört, amit sablonként használva különböző színű festékspray-vel felfújhatod a natúr játékszőnyeget, amit nem csak a gyerekek, de akár ti is használhattok baráti összejöveteleken.

twister

Akadálypálya

Némi kötél, fa, illetve karó és már kész is a játéktér. A gyerekeknek az a dolga, hogy átjussanak az útvesztőn, ha már nagyon jól megy nekik, akkor nehezítésként megpróbálhatják úgy, hogy nem érhetnek hozzá a kötélhez.

akadálypálya

Lufidarts

Ehhez kicsit több eszköz kell, viszont annál élvezetesebb lesz vele játszani, amikor elkészül. A színes lufikba rejts el számokat egy cetlin, abból derül majd ki, hány pontot ér a találat. Egy farostlemezre kell rögzíteni a lufikat, amire gyors, de kevésbé precíz megoldás a cellux, ennél eggyel komolyabb a tűzőgép. Ha megvan a lufifal, már csak jól kell tudni célozni!

lufidarts

Célba dobás

Ahogy a képen is látszik, csak fel kell függeszteni az üres konzervdobozokat néhány keresztbe rakott, masszívabb faág és a dobozra applikált kötél segítségével. A gyerekek pedig versenyezhetnek, ki talál be többször.

célbadobás

Tippek a négy fal közé

Ha esne az eső vagy egyszerűen nincs saját kertetek, akkor a lakásban kell elfoglaltságot találni. A kézműveskedés jól leköti a gyerekeket. Rajzolni, festeni már az egészen kicsik is tudnak, a nagyobbak már ollót is a kezükbe vehetnek, de fontos, hogy legyen a közelben egy felnőtt, aki odafigyel a munkafolyamatra. Hogy mit készítetek otthon, szinte csak fantázia kérdése és nem is kell felvásárolni a fél kreatív hobbiboltot, elég csak körülnézni otthon, és máris találhatunk egy halom alapanyagot. Lehet ez papírtányér, csomagolópapír (-maradék), leeső textília, de még vécépapír-guriga is és így tovább. Mi ez utóbbira gyűjtöttünk össze pár aranyos felhasználási ötletet.

wc papír guriga
Fotók: pinterest.com