Jobb dolguk van a kutyáknak a panziókban?

Egyre nagyobb divat Nyugat-Európában a kutyapanziós ellátás, és bár pár éve még nem volt túlságosan biztató a helyzet Pécsen, mára már sikerült felzárkóznunk. Hisz néha adódhat olyan helyzet, hogy nem tudjuk hova elhelyezni négylábú kedvenceinket az ünnepek alatt. Utánajártunk, hogy tényleg jó választás-e, és mennyire kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni egy pár napos elhelyezésért.

A díjak valamennyi kutyapanzióban egy napra ezerötszáz és kétezer forint között mozognak, ezért a legtöbb helyen napi két étkezést és legalább napi két sétálást „kap” a kisállatunk. Szinte mindenhol kérik a kutya oltási kiskönyvét, és kínálnak benti szobaelhelyezést igény esetén. A legtöbb panzió a nyári és a síszezonban, illetve az ünnepek alatt telik meg, így ha karácsonyra igénybe vennénk a szolgáltatásaikat, még időben foglaljuk le kutyusunknak a szobát.

Nyugodt, falusi kutyamennyország

A Dióvölgyi Állatpanzió az egyik legrégebbi kutyapanzió Pécs környékén, a Berkesden levő állatpanzió szép falusi környezetben fogadja kedvenceinket. Itt bármilyen kisállatot befogadnak, legyen az macska, papagáj vagy aranyhörcsög, de nagy részben kutyákat bíznak rájuk. A Dióvölgyi Állatpanzióban kutyusunkat 1490 forintért, cicánkat 900 forintért helyezhetjük el egy napra.

Választhatunk, hogy kutyusunkat a kilenc belső fűtött, vagy a tizenkettő külső kennel egyikébe helyezzék el. A helyén kutyánk egyedül lesz, minőségi tápot kap, és napi háromszor viszik sétálni. Játékokkal és nyáron fürdési lehetőséggel szolgálják négylábú vendégeik teljes kényelmét. A Dióvölgyi Állatpanzióban igény szerint meg is kozmetikázzák a kutyusunkat, továbbá játékokat is biztosítanak neki.

Szakszerű foglalkozások, jó ár-érték arány

Egy, a nevük elhallgatását kérő kutyapanzióban a panziós ellátás mellett szakértői foglalkozást is garantálnak az elhelyezett kutyusoknak. Eltérően a kutyapanziókban megszokott csoportos mozgatásoktól, itt a kutyák nincsenek összeengedve, még mozgatásnál sem, a bentlakás ideje alatt pedig prémium szárazeledelt biztosítanak számukra. Itt 5 kg alatt 1590 forintot, 5–30 kg között 1790 forintot, 30 kg felett 1990 forintot kell fizetnünk naponta, melybe beletartoznak a szocializációs- és köteléképítési foglalkozások, valamint napi kétszeri udvari mozgás és étkezés is jár. Alkalmanként 490 forintért választhatunk extra szolgáltatásaik közül is, ami lehet túrázás, úsztatás, fürdetés és dominancia-kezelés is.

Mindenki együtt egy falkában

A tettyei Kutyasoul kutyapanzióban a kutyák egész nap együtt vannak, együtt mozognak és alszanak. A négylábú kedvencek minden nap részt vesznek egy másfél órás sétán reggel a Tettyén vagy a Mecsekben, a felügyelők pedig szakszerű foglalkozásokat tartanak a kutyáknak. A napidíj itt kicsit magasabb: 2500 forint, melybe nem tartozik bele az eledel, a gazdának a kutyus saját megszokott eledelét kell elhoznia.

– Manapság még mindig a kenneles megőrzés az ismert, ha kutyapanzióról van szó. Mára azonban sokaknak igénye van kedvencük felelős, és minél szabadabb elszállásolására. Hisszük, hogy a kutya szuper szociális lényként fajtársai közt érzi igazán jól magát – mondja Péter Tamás, a Kutyasoul tulajdonosa. – Azt tapasztalom – teszi hozzá –, hogy minden kutyának igénye van a szabad sétákon társaival játszani, kergetőzni.

A Kutyasoul panzióban a kutyák többnyire póráz nélkül sétálnak és falkában szaladgálhatnak, a nap hátralevő részében pedig pihennek. Házon kívül egy 39 négyzetméteres kutyás ház is rendelkezésre áll, de alapvetően szabadon, falkában vannak a kutyák. Közel tíz kutyabox, kennel is van a panzióban, valamint szeparálásra is van lehetőség.

Valahol még tréningezik is a kutyákat igény esetén!

Plusz kettő

Pécsett továbbá elhelyezhetjük kutyusunkat a Négy mancs kutyakozmetikában is, mely a szalon mellett kialakított helyiségben ad szállást kis és középtermetű kutyusok számára. Itt minden megkezdett nap ára 1500 forint. Baranyában még lehetőségünk van Gyódon is elhelyezni négylábúnkat, a gyódi kisállatpanzióban.

Hirdetés