Kapjuk el a húsvéti nyuszit!

A mai gyerekeket nehéz elmozdítani a számítógép elől, de nem lehetetlen. Játékos feladatokkal sikerülhet kicsalni őket a szabadba. A húsvéti remek alkalom a futkosásra, ráadásul a nyuszi érkezését is izgalmasabbá tehetjük egy kis kreativitással. Összegyűjtöttünk néhány játékot, amiket biztosan élvezni fognak a kicsik.

hirdetés

Kapjuk el a húsvéti nyuszit!

Vágjunk ki úgy 10-15 darab nagyobb méretű nyuszit egy A4-es papírból. Nem kell túlzásba vinni a dolgot, bőven megteszi egy egyszerű forma. Rejtsük el a papír tapsifüleseket a kert (vagy bármilyen zöld terület) bokraiban, virágágyásaiban esetleg  a fák alatt, és ha megvagyunk, hívjuk húsvéti nyuszivadászatra a gyerkőcöket. A megtalált nyuszik függvényében jár majd édesség a kicsiknek. Rossz idő esetén akár a lakásban is játszható.

Itt a tojás, hol a tojás!

Rajzoljunk ceruzával vagy fekete filctollal mintás tojásokat egy papírra, melyeket szépen kiszínezhetnek az apróságok, majd a kész műveket vágjuk szét nagyobb darabokra. Máris indulhat a tojáskirakó!

gyerek rajzol

Tojásfutás

Jelöljünk ki egy célvonalat a kertben vagy a réten, a gyerekeket pedig sorakoztassuk fel egymás mellett. Adjunk a kezükbe egy kanalat, a kanalakba pedig tegyünk egy-egy főtt tojást. A feladat: kinyújtott karral, a lehető leggyorsabban elérni a célhoz, az nyer, aki elsőnek érkezik. Az utolsó a győztesnek adja húsvéti tojását. Aki leejti, kiesik a játékból.

Nyusziugrás

A gyerkőcöknek rengeteg felesleges energiájuk van, érdemes kihasználni! Egy húsvéti ugrálós játék tökéletes lehet erre a célra. Jelöljük ki a startvonalat a versenyzők pedig sorakozzanak fel guggolótámaszban a vonal mögött. A rajtjel után kezdjenek el ugrálni a cél felé, ahol egy színes tojásokkal megrakott kosárka van. Minden célba éréskor ki lehet venni a kosárból egy tojást. Aki 2 perc alatt a legtöbb tojást gyűjti, az nyeri a versenyt.

húsvéti játékok

Találd el a tojást!

A gyerekek álljanak egymás mellé sorban, kezükben egy-egy tojással. Helyezzünk a fűbe egy tojást, körülbelül kétméteres távolságra tőlük. Ha megvagyunk az előkészületekkel, indulhat a játék! Próbálják a földön heverő tojáshoz a lehető legközelebb gurítani a húsvéti tojásukat, aki eltalálja, vagy sikerül a legjobban megközelítenie, elnyeri a többi játékos elgurított tojását.

[note note_color=”#ff66b7″]Az örök klasszikus

Valószínűleg mindenki játszotta gyerekkorában az egyik legelterjedtebb játékot, a tojáskeresést. A szabályokat sokféleképpen lehet alakítani, de a lényeg az, hogy a kicsik ne egyszerre találják meg a nyuszifészekben az ajándékokat, hanem a kertben szétszórva “kincsenként” bukkanjanak rá a csoki és hímes tojásokra. [/note]