Kifolyik a pénz a kezeid közül? Ezt töltsd le!

Lakbér, egy bevásárlás egy esti koncert és már el is tűnt a fizetésed fele? Ráadásul nem is érted hogy hová? Bizony nem mindenkinek megy könnyen a büdzsé monitorozása, de szerencsére vannak már olyan alkalmazások, melyek helyettünk is figyeli a havi költségvetés alakulását. Összeszedtük a leghasznosabbakat!

hirdetés

Nem csak pontos, szép is!

A legtöbbünknek elkerülhetetlen, hogy havonta végezzünk egy kis pénzügyi tervezést. Egyedül még csak-csak fejben tartjuk pénzünk mozgását, de párosan vagy családosan már szinte lehetetlen. A Koin egy magyar nyelvű, könnyen használható mobil alkalmazás, amivel a költségeinket egyszerűen rögzíthetjük, azokat kategóriákba rendezhetjük, és így végre átláthatjuk, hogy mire mennyit költünk.

Koin

Beállíthatjuk a havi bejövő összegeinket, rendszeres kiadásainkat, ezeket pedig diagramok segítségével is átláthatjuk. Nagyon egyszerűen és érthetően egyedi tételeket is hozzáadhatunk a költségvetésünkhöz, a hónap végén pedig átnézhetjük, hogy mennyit költöttünk bizonyos dolgokra, és azt is ellenőrizhetjük, hogy a többi hónaphoz képest mire ment el a pénzünk. Ha például megítélésünk szerint túl sokat költöttünk szórakozásra, akkor következő alkalommal tudatosan vehetünk vissza a kiadásainkból. A felvitt adatokat többféleképpen rendszerezhetjük, kérhetünk le százalékos arányokat, de időintervallumot is megszabhatunk, hogy mit szeretnénk látni.

Az app ingyenes, magyar nyelvű, IOS-re és Androidra is letölthető.

Letisztult és pontos

Az Expense Manager hasonló koncepció alapján gyűjti össze a havi kiadásainkat. Bár angol nyelvű az alkalmazás, mi hozhatjuk létre az alkategóriákat, amik persze magyar nyelvűek is lehetnek. Így a kiadás és a bevétel füleket úgy szerkesztjük, ahogy csak szeretnénk. Létrehozhatunk például a kiadásokon belül „rezsi” kategóriát, melynek készíthetünk „gáz”, „villany”, „telefon”, „szemétdíj stb. alkategóriákat. Be tudjuk állítani a havonta ismétlődő bevételeinket és kiadásainkat is, például 10-én jön meg mindig a fizetésünk, a kontakt lencse díját és a diákhitel törlesztő részletét pedig levonják a számláinkról. Kamera segítségével pedig még a számláinkat is le tudjuk fényképezni, a „budget” gombbal pedig előre meghatározhatjuk, hogy mennyit akarunk mondjuk szórakozásra költeni az adott hónapban/héten/napon majd a program jelzi, hogy valóságban ez hogy is alakul.

Expense Manager

Ez a pénzügyi kalkulátor szintén kompatibilis iPhone-nal és Androidos rendszerű okostelefonokkal, ráadásul ingyenes.

A legrészletesebb, és még jól is néz ki

A Spendee-t tartjuk a három alkalmazás közül a legpontosabbnak, és a legszebben megtervezettnek. Ennek az appnak a segítségével is minden kiadásunkat és bevételünket feljegyezhetjük, emellett a program statisztikákat is készít, melyekből természetesen levonhatjuk a következtetést kiadásainkkal kapcsolatban. Emlékeztetőket is beállíthatunk, például a csekkek befizetésére, a feljegyzett költségekhez pedig szövegeket vagy képeket is csatolhatunk.

A Google Play-ből ingyen, az App Store-ból pedig 1,79 euróért tölthetjük le ezt az appot.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=w4-LodKC5EE”]