Könyvajánló: régimódi receptek

Ősszel több időt töltünk a konyhában, ráadásul itt a befőzések időszaka is, amihez nem árt néhány jó tanács a nagyi konyhájából.

hirdetés

Könyvajánlónkban bemutatunk egy régimódi, nosztalgikus receptkönyvet, csupa klasszikus süteménnyel, továbbá egy befőzési praktikákkal teli könyvecskét, egyenesen Olaszországból. Extraként saját kedvenc receptjeinket is összegyűjthetjük egy speciálisan erre a célra készített noteszbe. Kellemes főzőcskézést!

 

Nagymamáink édes kincsei – Klasszikus édességek, torták és lepények

Alexandra Kiadó 2013, ára: 2.499,-Ft

Minden családban megvannak még valahol a fiók mélyén azok a rongyosra olvasott kis füzetek, amelyekben a nagymama receptjei szálltak anyáról leányára. Mindnyájan gyűjtöttünk már örömmel tortareceptet nagynénitől, sógornőtől, barátnőtől, és éreztük úgy, igazi kincsre leltünk. A hagyományos szakácskönyvek, régi receptes füzetek soha nem fognak kimenni a divatból, a jól bevált praktikáknak és a gyűrött szélű, pecsétes lapoknak olyan varázsa van, amelytől a főzés generációkat összekötő élménnyé válik.

Ez a bájos, nosztalgikus illusztrációkkal díszített receptkönyv olyan, mintha egyike lenne családi gyűjteményeinknek, számtalan klasszikus édességet, tortát, lepényt fedezhetünk fel benne. Lapozzuk fel, és engedjük, hogy a főzés ne pusztán kényszerű kötelesség, hanem élményekkel, örömmel átitatott tevékenység legyen, a családi étkezés pedig valódi meghitt pillanat.

 

 

Kincsek a kamrából – Ízletes zöldségek, zamatos gyümölcsök üvegbe zárva

Alexandra Kiadó 2013, ára: 2.499,-Ft

Miként az állatok ösztönösen elemózsiát raktároznak télire, bennünk, emberekben is működik a belső késztetés, hogy a nyár és az ősz adományait feldolgozzuk és megőrizzük.

A befőzés a napsütéses időszak fontos állomása, amellyel igazi kincseket varázsolhatunk kamránk polcaira, és zord téli napokon egy pillanat alatt felidézhetjük a nyár minden ízét, zamatát.

A tartósításnak és a befőzésnek rengeteg módja alakult ki az idők során: szárítás, tartósítás páclében, olajban, ecetben, sóban. Az egyes országokban különböző módszereket dolgoztak ki a helyi sajátosságoknak megfelelően, az édesanyák és nagymamák házában elsajátított technikák nemzedékről nemzedékre hagyományozódtak.

A “Kincsek a kamrából” a napsütötte Olaszország csodás ízvilágát hozza közelebb hozzánk, segítségével különleges és újszerű ételekkel lephetjük meg családunkat, barátainkat.

 

Legkedvesebb receptjeim

Alexandra Kiadó 2013, ára: 2.899,-Ft

A gasztronómia világában napról napra izgalmas receptekkel találhatjuk szembe magunkat, amelyek fantasztikus ízélmény ígéretét hordozzák magukban. Ebbe a gyönyörűen illusztrált füzetbe ezeket a kincseket jegyezhetjük le, hogy mindig kéznél legyenek, ha csodás ízekkel és illatokkal szeretnénk megtölteni az otthonunkat.

A kiadvány különlegessége, hogy tradicionális olasz recepteket is tartalmaz, a polenta hagyományos leírásától a híres pasták alapreceptjéig.

Ez a könyvecske tökéletes ajándék lehet az ételek szerelmeseinek, de nem hiányozhat saját konyhánk könyvespolcáról sem.