Kreatív iskolakezdés: dobjuk fel a hangulatot!

A több hónapos nyári szünetet követően elég lelombozó visszaülni az iskolapadba, a dizájnos tanszerek azonban javíthatnak egy kicsit a tanévkezdési “depresszión”. Mindezeket persze a boltban is beszerezhetjük, de mennyivel izgalmasabb elkészíteni őket – együtt!

Az íróasztal éke

Asztali tolltartó viszonylag sokféle háztartási hulladékból készíthető, és könnyedén egyénre szabható. Ha pedig jól sikerül, az egész íróasztal kinézetét feldobja.

A bal felső sarokban látható írószertartóhoz zsebkendős dobozokat és vécépapír-, illetve papírtörlő-gurigákat használtak fel, mindegyiket bevonva színes csomagolópapírral vagy tapétával. Ugyanezt tették a jobb oldalon látható konzervdobozokkal. Ennek különlegessége, hogy egymáshoz ragasztva tornyot építettek belőlük.

Kifejezetten fiús és nagyon egyszerű a bal alsó sarokban látható legó tolltartó, ez egyébként azért is praktikus, mert bármikor átépíthető, alakítható, bővíthető. Összeállításunkban az idősebb korosztályra is gondoltunk: maradtunk a konzervdoboznál, csak valamivel komolyabb kivitelben.

tolltarto2

Dobd fel a ceruzát!

A különféle színekben és mintákban pompázó ceruzák és tollak mindig jóval drágábbak, mint egyszerű társaik. Nyilván azért, mert a gyerekek az előbbiekre ugranak rá előszeretettel. Ám egy kis rábeszéléssel meggyőzhetjük őket, hogy mi magunk is tudunk izgalmas írószereket készíteni.

A bal oldalihoz nem kell más, csak ragasztó, ceruzák, csillámpor, és már kész is az egyedi készlet. A jobb oldali előnye pedig, hogy a ceruzadísz tetszőlegesen cserélgethető, ehhez mindent beszerezhetünk a hobbiboltokban. Nevezetesen zsenília drótot, filc díszeket és ragasztót. Tádám!

ceruzak

Egyedi füzetek

A papíráruért jellemzően iszonytató összegeket képesek elkérni az üzletekben, főleg akkor, ha a család szeme fénye nem elégszik meg a sima, csíkos vagy négyzetrácsos füzetekkel. Alsó tagozatban ez még nem vitatéma, hiszen a szülők általában csomagolópapírral bekötik a füzeteket, ám később alábbhagy a lelkesedés, és talán egy kicsit ciki is bekötött füzettel mászkálni.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy csak a méregdrága, gyönyörű fotókkal ellátott spirálfüzeteket lehet megvenni. Példaként összeszedtünk négy igencsak mutatós darabot, illetve egy egyedivé varázsolt rajztáblát. Magyarázatra talán csak a bal alsó sarokban megbúvó kép szorul: vegyünk néhány gurtni színes, vékony selyemszalagot és vágjuk apró darabokra, majd kössük egyenként a füzet spiráljára. Ha sokféle színűt pakolunk egymásra, akkor nagyon vidám lesz a végeredmény.

füzetek

Kreatív olvasás

Könyvjelzőt készíteni nem egy nagy kaland, ám ebből is vannak nagyon ötletes, és szinte nullköltségvetésű megoldások. Örülhet például az a gyerkőc, aki megőrizte a nyáron elfogyasztott jégkrémes pálcák hadát, mert remek könyv- vagy jegyzetjelölőket gyárthat belőle. A lehetőségek tárháza végtelen, de a különféle arckifejezésekkel ellátott variációk nagyon viccesek.

konyvjelzok

Hirdetés