Kreatív kerti dekorációk

Itt a jó idő, egyre szívesebben töltjük odakint a szabadidőnket. Aki olyan szerencsés, hogy kertes házban lakik, az még valamilyen új dekorációval is feldobhatja az udvarát. Erre mutatunk most néhány olyan példát, amikhez nincs szükség sok pénzre vagy épp különösebb barkácstehetségre.

hirdetés

Újrahasznosítás

Ha kicsit körülnézünk otthonunkban, pillanatok alatt találunk egy rakás olyan tárgyat, amit alapból már kidobásra ítélnénk. Ehelyett azonban érdemes végiggondolni, miként tudnánk újrahasznosítani őket. Mi a képen látható két példánkon üveghulladékból – villanykörtéből, illetve üres palackokból – készült virágtartókat mutatunk, de felhasználható hasonló célokra egy lyukas vödör, fém-, illetve konzervdobozok, törött virágcserepek, de még gumicsizma is – szinte csak a fantáziánk szab határt.

üveg kert

Gondold újra!

Második képünkön is az újrahasznosítás jegyében választottunk két kreatív ötletet, hiszen miért ne lehetne dekorelem egy ócska gumiabroncsból vagy egy elhasznált ásóból? Előbbit bármilyen, nekünk szimpatikus festékkel lekenhetjük, utóbbi pedig otthont adhat valamilyen mutatós futónövénynek is. Hasonlóképpen felhasználhatunk öntözőkannát, létrát, de még egy roncsbiciklit is arra, hogy kerti dísszé tegyük.

újrahasznosítás kert

Raklap

Ehhez már szükség lesz kisebb anyagi befektetésre, de az is lehet, hogy valakinél még felesleg raklap is akad otthon. Ezt is felhasználhatjuk virágtartónak, de a kerti szerszámok számára is kiváló tároló lehet belőle. Itt egy kis barkácstudás sem árt már, azonban nem kell hozzá ezermesternek lenni. Azért ha lehet, vegyünk hozzá igénybe férfisegítséget…

raklap kert

Gombák mindenütt

Ülőalkalmatosság is lehet egy farönkből és attól sem kell tartani, hogy szálka áll a fenekünkbe, ha ilyen kis gombácskákat eszkábálunk magunknak. Ezzel harmonizálnak a fémedények “gombásított” változatai kis karókon, amivel barátságosabbá tehetjük udvarunkat.

gomba kert

Lomtalanítás után

Ha megszabadulnál egy régi szekrénytől, azt sem kell az utcára tenned, helyette egyszerűen átvarázsolhatod kerti bútorrá, ami egyszerre lehet virágtartó és tároló is. Ugyanez igaz egy használt zsalura, amit egyszerűen a falhoz támasztva virágtartóként hasznosíthatsz.

bútor kert

  • pécsi

    Talán meg kellene jelölni azt a forrást, ahonnét az ötletek származnak.