Kreatív nászajándék a boríték mellé

Tavasztól egészen kora őszig az esküvői szezon időszakát éljük. Sok család négy-öt lakodalomba is hivatalos néhány hónapon belül, ami jelentősen megcsappantja a büdzsét, és megdolgoztatja a fantáziát is. Előbbiben nem, de utóbbiban talán tudunk segíteni. Összeállításunkban mutatunk néhány jópofa, saját kezűleg elkészíthető nászajándékot, amit a boríték mellé adhatunk. 

hirdetés

Első képmontázsunk négy, falra akasztható meglepetést tartalmaz, ami amellett, hogy személyes, igencsak dekoratív is. Egyik sem igényel átlagon felüli kézügyességet, inkább az alapanyagok jó megválasztása a fontos. Az első képen falifogasra akasztva a friss házaspár családneve olvasható, betűnként; a következő tábla talán nem szorul magyarázatra (a szívben értelemszerűen az esküvő időpontja szerepel).

Nagy kedvencünk a bal alsó sarokban látható “dombormű”. A szöveget akár angolul is ráírhatjuk, de ha a párnak ellenszenves lenne, hogy idegen nyelven kívánunk nekik sok boldogságot, akkor fordítsuk magyarra a mondatot: “és boldogan éltek, amíg meg nem haltak”. A szöveget egy szép tollal, filccel is felvihetjük a vászonra, de hobbiboltokban lehet kapni úgynevezett dekorgumit, amiből kivágva a betűket ugyanilyen térbeli hatást kapunk.

nászajándék

Rengeteg szerelmetes párnahuzatot találtunk, miközben kreatív nászajándékok után kutakodtunk az interneten. Szerintünk mindegyik nagyon jópofa, de a legjobb (és a legkevésbé elcsépelt) talán a gondolatbuborékos ötlet. Ezeket jó textilfesték segítségével mi magunk is elkészíthetjük, de ha biztosak akarunk lenni az ajándék tartósságában, akkor egy dekor boltban is megrendelhetjük a huzatokat.

nászajándék

Az utóbbi párnahuzat ötlet is azért lehet szuper, mert így a nászajándékot nemcsak nézegeti, de használja is az újdonsült házaspár. Épp ezért kedves meglepetés lehet személyre szabni egy étkészletet, vagy egy pár bögrét. A bögre persze uncsi ajándék is lehetne, de ha fantáziadúsabb ábrát pingálunk rá, akkor mindjárt izgalmasabb látvány. A tányér és az étkészlet szintén jól néz ki a pár neveivel és a menyegző dátumával feldíszítve.

A bal felső képen látható ajándék szintén nagyon ötletes. Lényege, ahogy a szerelmesek kedvenc boraiból, vagy italaiból összeválogatunk egy kosárra valót, és felcímkézzük őket, mindegyiket egy-egy alkalomhoz, például a nászéjszakához, az első házas veszekedéshez vagy az első családi karácsonyhoz ajánlva. Mindezt persze gusztusos körítéssel, szép szalagokkal és kártyákkal átkötve.

nászajándék

Plusz egy tipp, a boríték mellé…

nászajándék

Képek forrása: pinterest.com