Kutyával költöznél? Felejtsd el!

Az albérletek hirdetései között szinte kizárólag olyanokat lehet találni, amelyek megtiltják az állatok tartását. Noha mindezt egy-egy távoli ismerőstől hallott rossz tapasztalat táplálja, az ingatlantulajdonosok mégis vehemensen védik kijelentésüket: állatot márpedig nem hozhat az albérlő a lakásba!

hirdetés

Alig van már olyan család, házaspár, egyedülálló, akinek ne lenne valamilyen kis kedvence, a bérleményüket kiadó tulajdonosok mégis a „tökéletes albérlőt” keresik, vagyis olyat, aki nem bulizik, nem fogad vendégeket, soha nem hangoskodik és végső soron nem tart háziállatot. A helyzeten az sem segít, hogy ráadásul akár háromhavi kauciót is elkérnek.

pexels-photo-117488

Hogyan vélekednek a pécsi lakástulajdonosok?

Megkerestünk több, pécsi lakását hirdető tulajt, hogy mi az oka annak, hogy kötik az ebet a karóhoz: állattal nem lehet költözni. A legtöbb válaszadó rossz tapasztalatokra hivatkozott, ám kiderült az is, hogy leginkább a felelőtlen gazda viselkedése okoz gondot, nem pedig a kutyus vagy a macska.

night-ball-tennis-eyes-75346

A lehető legjobb bérlőket szeretném megtalálni, a lehető legkisebb problémával. Az állatellenesség oka pedig az, hogy véletlenül sem akarom ingatlanomat semmilyen sérülésnek, állagromlásnak kitenni.

– kaptuk a választ az egyik hirdetőtől.

Az okfejtés érthető és logikus, a válaszokból kiderült, hogy a tulajdonosok leginkább az esetleges sérülésektől félnek.  Ha kifogunk egy felelőtlen kutyatartót, aki meg van győződve arról, hogy ő helyesen, megfelelő körülmények között tartja kisállatát, a kaució sem menthet meg.

– Egyik albérlőm kutyája rendszeresen körbepisilte a lakást. A padló és a konyhabútor felhólyagosodott, és a falon is foltokat lehetett látni. Amikor megemlítettem neki, hogy a javíttatást a kaucióból fogom rendezni, az albérlő hirtelen elfelejtett lakbért fizetni az utolsó hónapokban– mesélte lapunknak egy tulajdonos. Hozzátette, jogi úton talán behajthatta volna a tartozást, ám ez rengeteg energiáját, ideje és és pénzét emésztette volna fel, így inkább hagyta az egészet annyiban.

theme-candid-portraits-smile-woman-girl-40064

A rendes, felelős kutyatartók azonban így esélyt sem kapnak, ha kiadó lakást keresnek, hiszen a tulajdonosok félelemből és kapásból elutasítják az érdeklődőket. Egy lakáskereső férfi elmesélte lapunknak, hogy eddig is lakásban élt kis kedvence, napi kétszer vitte sétálni, szobatiszta az állat, mégsem állnak szóba vele a tulajdonosok – éppen a már általunk is említett tapasztalatokra hivatkozva.

Szavazz! Te kiadnád kutyás családnak a lakásod?

Eredmények

Loading ... Loading ...
Bármennyi kutya lehetne...
Szeptemberben a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy ezentúl a társasházak nem korlátozhatják a kutyatartást, pontosabban a lakásban tartható kutyák számát. Ennek elsődleges oka, hogy sok helyen bevett gyakorlat volt, hogy a ház lakásaiból egyszerűen kitiltották a kutyákat. Erről a témáról bővebben itt írtunk.