Házitündér: trendi lámpabúra fillérekből

Súlyos tízezrekért is vásárolhatsz dizájnos lámpaburát. Vagy, ha csak egy kicsit is ügyes vagy, velünk pár száz forintból megúszhatod. Megmutatjuk, hogy kell mutatós lakásdíszt készíteni.

 

Hozzávalók:

– fitnesz labda

– háztartási búzakeményítő

– kézkrém vagy vazelin

– olló

– két gombolyag fonal

– vezeték

 

Első lépés

Vékony rétegben kenjük be a fitnesz labdát kézkrémmel vagy vazelinnel. A fonal így nem ragad majd hozzá, és a végén gond nélkül ki tudjuk szedni a megszilárdult hálóból.

 

Második lépés

A keményítőt keverjük el vízzel, hogy végül egy sűrű masszát kapjunk, majd a fonalakat áztassuk bele. Fontos, hogy alaposan megszívják magukat nedvességgel, különben nem fognak rendesen ragadni!

Harmadik lépés

Egyszer kössük át a labdát a fonallal. Majd ezután keresztbe-hosszába tekerjük körbe az egészet összevissza, minden irányba, hogy jól befedje a fonal.

Negyedik lépés

Ha kész a nagy mű, hagyjuk legalább egy napig száradni.

Ötödik lépés

Lyukasszuk ki a labdát, de előtte ellenőrizzük, hogy a fonalháló megszilárdult-e. (Nyomjuk be a labdát, és nézzük meg, hogy elválik-e a hálótól.)

Hatodik lépés

Vágjunk egy kört a fonalhálón. Ezen a lyukon szedjük ki a labdát, és ugyanitt tegyük bele a vezetéket. Fontos: mielőtt beletennénk bontsuk meg a végét, különben nem fog kiférni a fonalak között.

Hetedik Lépés

Hívj egy villanyszerelőt, vagy cseréld ki a régi lámpaburádat az újra!

 

[frame]Az ötletgazda

A kreatív lámpaburát Bíró Bianka ajánlotta az Abszolút Nő szerkesztőségének.

– Szakmám szerint lakberendező vagyok, ezért rendszeresen figyelem az interneten a házilag elkészíthető dekorációs tárgyakat. Erre a módszerre néhány hónapja bukkantam rá, először csak karácsonyfadíszeket készítettem, később pedig a lámpaburával is megpróbálkoztam – meséli Bianka.

A végeredmény annyira megtetszett az ismerőseinek, hogy azóta már többet is készített ajándékba. 

Ha Neked is vannak olyan lakásdekoráció ötleteid, amiket otthon könnyedén el lehet készíteni, akkor fotózd le lépésről-lépésre a készítési folyamatot, és küldd be szerkesztőségünknek a haszon.zsofia@pecsma.hu email címre.[/frame]

Hirdetés