Last minute adventi koszorúk

A nagy rohanásban megesik, hogy valakinek kimegy a fejéből az első adventi gyertya meggyújtása. Nem kell pánikba esni, még az utolsó pillanat után is gyorsan összerakható egy különleges koszorú. Az alábbiakban Vátyi Erika, az Equell Enterieaur lakberendezője ad pár ötletet feledékenyeknek, elfoglaltaknak és mindenkinek, aki lemaradt advent első vasárnapjáról. Most még utolérhetik magukat.

hirdetés

Bármiből lehet koszorú!

Erika elsőként azt tanácsolja, nézzünk körül a lakásban, milyen alapanyagot tudunk mozgósítani, így talán még vásárolnunk sem kell. Például fogjunk egy karácsonyi gyöngysort vagy vegyünk elő pár karácsonyfadíszt, gömböt. Alapanyag lehet még vatta, toboz, száraz virágok, falevelek, földimogyoró, kristálycukor, só, gyöngyök, maradék szalag, szép üres üveg, művirág, megmaradt mézeskalács, egy (akár szakadt) csipketerítő. Ami mindenképpen kell, az négy darab gyertya, de ezek is lehetnek különböző méretűek, eltérő színűek, sőt úszógyertya, mécses is megteszi.

Legyünk kreatívak

Üljünk le negyed órára, gondoljuk végig, mit tudunk kihozni abból, amink van. Ha van rá idő, vonjuk be a családot, gyerekeket, barátnőket, ha nincs, az se gond, mivel egy ilyen gyors változat negyed óra alatt kész. Ha feltérképeztük a fentieket, akkor csak pár lépés lesz a munka.

Így készülnek a gyors koszorúk

Fogjunk egy tányért, tálat, tálcát és ezt kezdjük el felpakolni.

advent_vátyi2

Elsőként tegyük rá a gyertyákat. Ha vannak felhasználható, megfelelő méretű gyertyatartóink, akár rá is tehetjük, de ha nem, jelöljük ki a gyertyák helyét, folyassuk alá a viaszt, ez rögzíti. Összefoghatjuk őket akár egy mutatós szalaggal is.

Ezután halmozzuk köré a dekorációt, lehetőleg egy bizonyos stílus szerint. Például naturális verzióban csak természetes alapanyagokat használjunk: toboz, falevél, fakéreg, esetleg tortacsipke, vatta, visszafogott kiegészítők.

advent_vátyi

Ha csillogóbb verzióban gondolkodunk, jöhetnek a karácsonyfadíszek, gyöngyök.

adventi_vátyi

Igazán díszes, és különleges asztaldíszt is összerakhatunk egy üvegtálnyi víz, négy úszógyertya és egy-két csillogó művirág segítségével. Merészebbek bevállalhatják az extravagáns üveges változatot is.

advent_vátyie

Legyen meg az összhang

Igaz, hogy szinte bármit felhasználhatunk a koszorúhoz és általában otthonunk ünnepi dekorációjához, azonban egy dologra mindenképp érdemes odafigyelni.

– A lakás, családi ház berendezési stílusa, illetve az idei évre tervezett karácsonyfánk színvilága, jellege alapján tegyük le a voksot valamely stílus mellett, és csak óvatosan kombináljuk ezeket – javasolja Vátyi Erika.

advent_vátyi4