A legjobb anyák napi ajándékok

Számtalan dologgal készülhetünk május első vasárnapjára: vihetünk virágot, vehetünk édességet, készíthetünk apróságot saját kezűleg vagy beszerezhetünk valamilyen drága kozmetikumot. Ezek mind-mind szuper meglepetések és nem is akarunk lebeszélni róluk senkit, ugyanakkor azt gondoljuk, néha egy-egy gesztus vagy tett többet ér száz szál virágnál. Íme néhány ötlet kicsiknek és nagyoknak! 

hirdetés

1. Találjuk ki egy hónapra előre édesanyánk helyett a hétvégi menüt. Akkor is, ha történetesen mi magunk nem is térünk haza ebben az időszakban. Minden háztartást vezető nő rémálma ugyanis, amikor harapófogóval kell kiszedni a családtagokból, hogy mit szeretnének látni a vasárnapi asztalon. Ráadásul ez a próbálkozás szinte mindig kudarcba fullad, a válasz jellemzően egy hosszúra nyújtott “Neeeem tudooom” szokott lenni.

2. Ha már az ételeknél tartunk, az sem rossz ötlet, ha bizonyos ideig teljesen átvállaljuk anyukánk helyett a főzés terhét. Persze, csak ha hagyja!

3. Kisgyerekes családokban az előbbi könnyített verzióját lehet megpróbálni: vasárnap – apa segítségével – a kicsik készítsék el, és vigyék ágyba a reggelit nőnemű felmenőjüknek. Tuti siker.

gyerekek, apa, főzés, főz, reggeli, anyák napja

4. Családja válogatja, de általánosságban talán igaz, hogy ha programról van szó, akkor az édesanyák igényei kullognak a sor legvégén. Ezért május első hétvégéjén csináljon a család közösen valami olyat, amit kivételesen elsősorban anya szeretne. Legyen az egy kiállítás, mozi, koncert, bármi.

5. Ha a gyerekek még kicsik, akkor a férj az apróságok nevében adhat néhány óra “extra” kimenőt az anyának. Nyilván édeskevés, ha mindez csak anyák napján történik meg!

6. A házimunka nem olyan tevékenység, aminek elvégzéséért agyontapossák egymást a jelentkezők. Így kitűnő ötlet lehet, ha egy ideig átvállaljuk vagy az apa és a gyerekek átvállalják ezt a remek feladatot. Jóval nagyobb ajándék persze, ha a segítség folyamatos. Így anyából nem lesz kábult zombi, mire eljön 2016 májusának első vasárnapja.

anyák napja, anya lánya

7. A felnőtt lánygyermekkel rendelkező édesanyák biztosan örülnének egy igazi csajos hétvégének, de akár csak néhány órának is. Otthon lakunk vagy sem, ez igazán könnyen kivitelezhető, és nem kell feltétlenül őrült nagy dolgokra gondolni.

8. Temperamentumosabb családokban elkerülhetetlen olykor, hogy alacsonyan szálljanak a csúnya szavak. Az anyáknak pedig rengeteg energiájuk megy el arra, hogy figyelmeztessék az utódokat, úgy beszélnek mint egy jól képzett kocsis. Szuper meglepi lehet tehát, ha legalább egy hétvége erejéig visszafogjuk magunkat.

9. Hasonlóan női feladat szokott lenni az alátét és a tálca notórius emlegetése. Anyák napja alkalmából próbálkozzunk meg azzal az ígérettel, hogy a jövőben mindkét konyhai eszközt gyakrabban használjuk.