A legjobb fagylalt otthon készül

A kánikula nem tágít, de ezért igazán nem hibáztathatjuk, hiszen nyár van. Úgyhogy ha lehet, akkor ne panaszkodjunk teljesen feleslegesen az időjárásra, inkább készítsünk otthon házi fagylaltot. Ettől biztosan jobb lesz a kedvünk!

hirdetés

[box title=”Cukormentes citrusos görögdinnye jégkrém” box_color=”#fe7e7e” title_color=”#000000″]

Hozzávalók – négy adag

  • 1 db lime (kicsi)
  • fél citrom
  • 15 dkg görögdinnye
  • 1 ek erythritol
  • 1 dl kókusztej

Elkészítés:

Magozzuk ki a görögdinnyét, majd vágjuk kockákra és fagyasszuk le. Ezután mixeljük össze a kókusztejet, lime-ot, citromot( ha bio, akkor héjastól) és adjuk hozzá az édesítőt. Végül a fagyasztott dinnyekockákkal együtt turmixoljuk simára. Ha megvagyunk, öntsük a masszát jégkrémformába és fagyasszuk le. Fogyasztás előtt a jégkrémformát tartsuk egy kis folyó meleg víz alá, így könnyen kicsusszan a jégkrémünk.[/box]

dinnye fagylalt, fagyi, jégkrém

[box title=”Ínycsiklandó csokifagyi ” box_color=”#613104″]

Hozzávalók: 

  • 2 tubus cukrozott sűrített tej (4 dl)
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 17 dkg 65% kakaótartalmú csokoládé
  • 25 g cukrozatlan kakaó
  • 1 csipet só
  • 4 tk kukoricakeményítő
  • 2 ek hideg víz

Elkészítés:

A sűrített tejet, a tejet és a tejszínt közepes lábosban, közepes láng felett forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a kis kockákra tört csokoládét, valamint a kakaóport. Keverjük addig, amíg a csokoládé felolvad, a kakaó pedig feloldódik, végül adjuk hozzá a sót. A keményítőt keverjük ki a hideg vízzel, majd dolgozzuk a csokoládés masszához. Ha mindez megvan, tegyük vissza a tűzre és közepes láng felett főzzük 5 percig, amíg kissé besűrűsödik. Zárjuk el a lángot, hagyjuk a fagyit kihűlni, majd tegyük mélyhűtőbe legalább öt órára. [/box]

csokoládé fagyi, fagylalt

Tiramisu fagylalt

Hozzávalók: 

  • 250 ml tej
  • 250 ml tejszín
  • 250 ml mascarpone
  • 150 g nádcukor
  • 5 tojás
  • 2 ek Amaretto
  • 8 kk erős kávé
  • kb. 10 babapiskóta
  • kb. 1 dl házi csokoládészósz

Elkészítés: 

Lassú tűzön melegítsük fel a tejet, és közben verjük fel a tojássárgákat. A cukros tejet lassan öntsük a tojássárgájához, közben verve a habverővel. A tejes-cukros-tojás megy vissza a lábosba és kis lángon krémmé főzzük, folyamatos kevergetés mellett. A tejszínt összekeverjük a mascarponéval, majd szűrőn keresztül öntsük hozzá a tojásos tejet. Majd az egészet kihűtjük. Mikor kihűlt, adjuk hozzá  a 2 ek mandulalikőrt és a kávét. Rakjuk be a fagyasztóba, és kb. 45 perc után habverővel/turmixgéppel kavarjuk meg, hogy feltörjük a jégszilánkokat. Ezután a keverést ismételjük meg 30 percenként kb. ötször. Az utolsó keverés után egy új tálba pakoljuk bele a babapiskótákat, kanalazzuk rá a fagylaltot, tetejére pedig mehet a csokoládészósz.

tiramisu fagyi