Közeleg a gyereknap! Mitévő legyek?

Hamarosan itt a gyereknap, ami idén Pécsen egyet jelent a szuperhősök napjával. A városi program most igazán nagy durranásnak ígérkezik. A kis hősöket rengeteg kihívás és kaland várja majd a két helyszínre szervezett rendezvényen. Ezért arra gondoltunk, segítünk a szülőknek a legmegfelelőbb ruházat kiválasztásában! 

hirdetés

Ha többet szánna rá a család

Első körben talán a pécsi játékboltokban érdemes körülnézni, ha jelmezvásárlásra adnánk a fejünket. Azt elöljáróban megjegyeznénk, hogy olybá tűnik, a játéküzletek (legalábbis weboldaluk alapján) Pókemberen kívül nem ismernek más szuperhőst, vagy csak erre van igény, ki tudja. A Régió Játékbolt honlapján találtunk például Pókember maszkot, a Játéksziget weboldalán pedig néhány ezer forinttal többért komplett jelmezt.

Ezután körbenéztünk egy kicsit az interneten, és nem meglepő módon jóval bővebb kínálatra bukkantunk. EZEN az oldalon találtunk Amerika kapitány- és Vasember-maszkot, de egész komoly öltözetek is vannak. Hozzátesszük, nem ez a legolcsóbb megoldás, habár jelenleg két akciós darab is szerepel a webshopban, egy Hulk- és egy Thor-jelmez.

Érdemes benézni a hagyományos ruhaüzletekbe is, a gyerekosztályokon gyakran árulnak Superman emblémával ellátott pólókat.

Amennyiben a fentieket túlságosan drágának találnánk, keresgélhetünk a használt piacon is, a Vaterán pár ezerért leltünk egy Batman jelmezre, de nyugalom… Pókember is volt dögivel.

szuperhős

[note note_color=”#9bf192″]

Amennyiben szülőként nem vagyunk túlságosan felkészültek szuperhős témában, jobban tesszük, ha az interneten továbbképezzük magunkat egy kicsit. Főként akkor, ha kislányunk is szeretne szuperhős lenni gyereknapon, ezen a ponton ugyanis meg szokott állni a tudomány. Pedig ott van Wonder Women, Macskanő, Ciklon, Hit-girl és így tovább. Szóval melegen ajánlott körbejárni a témát. [/note]

A kölcsönzés is egy opció

Meglehetősen korlátozott számban, de szerencsére ez a lehetőség is adott Pécsen. Az Ifjúság útján találtunk egy jelmezkölcsönzőt, ahol 2500 forint körül már lehet komplett öltözeteket bérelni a kicsiknek. A Jelmezpecs.hu oldalon meg tudjuk nézni a telefonszámot, ahol előzetesen egyeztethetünk a tulajdonosokkal.

Ha saját kezűleg készítenénk

Bízunk benne, hogy minden szülő tisztában van a saját képességeivel, így azoknak most nem szolgálnánk külön tanácsokkal, akik képzett varrónők. Ők úgyis tudják, mitől döglik a légy. Jó hír ugyanakkor, hogy jelmezek tekintetében a szuperhős nem túl bonyolult témakör. Ha mást nem teszünk, mint hogy vastag filcből készítünk egy mutatós maszkot, és beszerzünk egy nagyobb darab köpenynek való textíliát, már akkor is nyert ügyünk van.

jelmez, gyereknap, montázs

Akinek egy perc ideje sincs erre

Még egy jó hírünk van! Azoknak a kevésé kreatív vagy ráérős szülőknek sincs okuk aggodalomra, akik nem készülnek fel már napokkal előre a május 31-i városi gyereknapra. A rendezvényen ugyanis arcfestés is várja majd a kicsiket, így ott a helyszínen néhány perc alatt szuperhősökké alakulhatnak a pécsi gyerkőcök.

[note note_color=”#3b5998″]Csatlakozz a Facebook-on az eseményhez, hogy elsőkézből értesülj a friss infókról![/note]