Macskajaj? Sebaj!

Minél nagyobbat bulizik valaki szombat este, annál borzalmasabb lesz számára a vasárnap, pláne, ha felönt a garatra. Ilyenkor jön a fejfájás, hányinger, a rossz közérzet és mindenféle egyéb nyavalya. De könnyen megkönnyíthetjük a helyzetünket egy-két praktikával. A legkomolyabb másnaposság mellett is kivitelezhető ötleteket adunk, amikért még csak nem is kell feltétlenül kimozdulni otthonról.

hirdetés

1. Hidratálás

Igyál nagyon sok (nem alkoholos!) folyadékot – ez első és legfontosabb dolog, amit ilyenkor megtehetsz. A víz, a rostos gyümölcslevek, teák egyaránt jót tesznek a szervezetednek, aminek vízháztartását előzőleg alaposan megviselte a szeszfogyasztás és a tánc. Ha citromos vizet, 100%-os leveleket iszol, akkor kapásból vitaminhoz is jutsz (lásd lejjebb), de arra ügyelj, hogy ezek ne tartalamzzanak hozzáadott cukrot, mert az édesített löttyök nem ajánlottak ilyenkor (sem). A teák közül érdemes méregtelenítő hatásút választani, ilyen például a mályvatea.

2. Vitaminpótlás

Víz, B- és C-vitamin, só – ezeket vonja ki az alkohol a szervezetből, ezért ahhoz, hogy újra önmagad legyél, ezeket érdemes pótolni. Ha eszel valamilyen forró, sós levest, máris érezni fogod a javulást. A C-vitamint a fent említett citrusfélékkel, de akár kapszulákkal is pótolhatod. Utóbbi igaz a B-vitaminra is (tehát a legbiztosabb, ha egy multivitamin kapszulát veszel be), amely megtalálható a sörben is, ezért is szokták ezt az italt ajánlani másnaposság ellene a “kutyaharapást szőrével” jelszóval. Azonban azt érdemes tudni, hogy a regenerálódás lelassul, ha újabb adag alkoholt juttatsz az egyébként is mínuszon lévő szervezetedbe.

narancs

3. Oxigén

Jót fog tenni egy kis friss levegő, ez garantált. A legjobb, ha elmész egyet sétálni, de ha ehhez túl rosszul vagy, akkor csak tárd ki az ablakodat és engedj be egy kis friss levegőt a szobába. Ami ilyenkor több szempontból is hasznos: egyrészt megszűnik az oroszlán- és/vagy cefreszag a környezetedben, másrészt pedig a fejfájásod is enyhülni fog.

4. Koffein

Mert szörnyen kimerültnek érzed magad és ez majd felpörget. Nagyon fontos, hogy csak akkor igyál kávét, ha nem vagy rosszul már a szagától is, mert ha émelyegsz tőle, akkor csak rosszabb lesz a helyzet. Ilyenkor egyéb koffeintartalmú italok fogyasztása javasolt, például zöldtea, aminek koffeintartalma lassabban szívódik fel, viszont hosszabb ideig hat.

kávé

Egy forró fürdő, zuhany, hajmosás mind nagyon jót tesznek. Aki megteheti és képes rá, jól jár egy wellness látogatással is, ahol főleg a szaunát ajánljuk figyelmébe, ami köztudottan segít a méreganyagok eltávolításában.

[box title=”Gyógyszerek” box_color=”#e35252″]Ha nem használ más, természetesen jöhet valamilyen fájdalomcsillapító a zsongó fejre, de arra ügyelj, hogy csak egyféléből vegyél be ilyenkor, ne keverd őket![/box]

 

  • Tipikus magyar alkesz

    Igyál magyar, más örömöd úgy sem lesz az életben…

  • Kedves Majom!

    Jobb kedved lenne, ha nem lennél másnapos! HIDRATÁLJ!!!

  • Majom

    Kiváló cikk, örülök, hogy a város erre költi a közpénzt.