Mérnök és közgazdász volt, de hitt az álmaiban

Az összeállítástól a címkézésig egyesével, kézzel készülnek azok a termékek, amik Pécsről indulva az ország számos üzletének polcára kikerülnek közvetítve az egészségtudatos életmódot. Göcsei Kamilla végzett közgazdász, azonban pályájának könnyen fordított hátat, hogy azzal foglalkozzon, amiben hisz és boldoggá teszi.

hirdetés

Mikor és milyen indíttatással kezdett foglalkozni natúrkozmetikumokkal?

– Gyerekkori ekcémám rányomta egész tini koromra is bélyegét, ezért én már korán nyitottam a natúrkozmetikumok és az egészséges életmód irányába. 20 éve nem eszem húst, egészségtudatosan étkezem és élek, családommal együtt. Persze ehhez hozzájárul a neveltetésem is, hiszen édesanyám – dr. Forrai Márta orvos-természetgyógyász – óhatatlanul is ezt a mintát adta. Gyermekeim születése óta egyre mélyebbre ástam magamat a natúrkozmetikumokkal kapcsolatos szakirodalmakba, holott három diplomás mérnök és közgazdász vagyok, tehát pályaelhagyó. De azt csinálom, amit szeretek és azt gondolom, ezt közvetíteni is tudjuk a termékeinkkel. Cégem 4 éve gyártja és forgalmazza a natúrkozmetikumokat, amikből már több mint 100 van jelen a piacon.  Felnőtteknek, gyermekeknek, sőt már csecsemőknek is gyártunk.

göcsei
Kanyargós és nehéz út vezetett a sikerig

Ki állítja elő a termékeket?

– A termékeket a mai napig én állítom elő manufakturális üzemünkben. A megnövekedett forgalmunknak köszönhetően tovább kellett növelni a gyártási kapacitásunkat, így most már egyre többen dolgozunk az üzemünkben is. Szeretem ezt a fajta gyártást, tükrözi elveinket. Minden mozzanat kézzel készül, a krémek készítésétől egészen a címkézésig. Automata gépeket egyáltalán nem használunk. Ilyenkor szoktam mosolyogva mondani, hogy az összes termék a gyermekünk lehetne, mivel annyiszor fogjuk meg azokat mire a polcokra kerülnek, hogy már nevet is adhatnánk nekik egyesével is.

Ön szerint mennyire nyitottak a pécsiek az ilyen jellegű, természetes alapanyagokból készült termékekre?

– Tapasztalataink szerint egyre nyitottabbak a pécsiek a natúrkozmetikumokra. Ez persze országosan is tendencia. Általában a család hölgy tagjai hozzák meg ezt a döntést és próbálják az egész családot ebbe az irányba terelgetni. Ismereteink szerint a kisgyermekes családanyák a legnyitottabbak az egészséges életmódra. Ezenkívül a családban sajnálatosan bekövetkezett betegségek megjelenésével is jelentősen megnő az igény. Ez persze nem csak a kozmetikumokra vonatkozik, hanem az étkezésre és az életmódra is.

Pécs mellett máshol is kaphatóak a termékek az országban? 

– A Hegyvidék Bevásárlóközpontban van márkaüzletünk. Ezenkívül a Müller Drogériák polcain fedezhetik fel kozmetikumainkat immár harmadik éve,de van webáruházunk is.

krém

Milyen pozitív tapasztalatai voltak a márka létrehozása óta?

– Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, melyek motiválnak minket a mindennapi munkánk során. Egy-egy dicsérő, elismerő vásárlói vélemény nagyon fel tudja dobni a napunkat. Tapasztalataink szerint a bőrproblémával küzdőknek nagyon sokat segíthetnek a natúrkozmetikumaink. Nyitottak vagyunk az építő kritikákra is, időnként kérjük is vásárlóinkat, hogy tapasztalataikat osszák meg velünk, hiszen mi ebből tanulunk. Így például már több mint egy éve praktikusabb tégelyben forgalmazzuk termékeinket.

Mi alapján kaphat valaki Magyar Termék Nagydíjat?

A kozmetikumokat egy szakmai zsűri veszi górcső alá, az NFH laboratóriumában vizsgálják be, és az OÉTI ellenőrzi a termékekkel kapcsolatos engedélyeket. A Nagydíj átvételére a Parlamentben került sor. Leírhatatlan élmény volt.A Magyar Termék Nagydíj különösen nagy elismerésnek minősül.Csapatmunka volt, ahol mindenki egyként dolgozik, ezért is vagyunk még ott a piacon, mindenki hisz abban, amit csinál.

Hirdetés