Mit néz a lány? – Kedvenc csajos filmjeink

Amikor könnyű szórakozásra vágyunk, lehuppanunk a kanapéra, összeáll a popcorn, zsepi, takaró hármas, és már pöröghet is a kedves, imádni való szerelmes film. Vannak olyan darabok, amelyeket egyszerűen nem lehet megunni. Összegyűjtöttünk öt olyan csajos mozit, amit bármikor megnéznénk.

hirdetés

 

Micsoda nő! (1990)

A vadóc prostituált és a kifinomult úriember románca igazi örökzöld, tele felejthetetlen jelenetekkel és poénokkal, meg persze romantikával. Kevés nő van ezen a bolygón, akinek nem csal mosolyt az arcára ez a történet.

Rita (24): Nagy kedvenc, klasszikus. Persze ez nem az itthoni prostik lehetséges életútját mutatja be, mégis egy hihető, szerethető történet, amikor Julia Roberts szája meg nem volt zavarba ejtően nagy.

Bridget Jones naplója (2001)

A súlyproblémákkal, pasikkal és a harmincas szinglik kihívásaival küzdő lány valószínűleg épp tökéletlensége miatt vált az egyik legkedveltebb női karakterré az irodalomban és a moziban. Iszik, csúnyán beszél, esetlen és hatalmas szíve van. Úgy szeretjük, ahogy van!

Kata (28): Legalább tízszer láttam, de nem tudom megunni, még most is végignevetem az egészet. Azt a részt különösen szeretem, amikor Bridgetnek nem szólnak, hogy a papok és prostik buli elmarad. És amikor Mark Darcy először megjelenik a rénszarvasos pulcsiban!

Igazából szerelem (2003)

Karácsonyi kötelező, de az év bármely másik napján is megmelengeti a szíveket a több szálon futó szerelmi történet, remek zenékkel és nem csak vidám élethelyzetekkel. Varázsa valószínűleg abban rejlik, hogy finoman egyensúlyoz a gazdag érzelmek és a giccs határán.

Judit (23): Igazi karácsonyi film, de ha kánikulában nézed meg, akkor is elkortyolnál mellé egy bögre kakaót. És érezni véled a bejgli illatát, és mindenkit megölelnél. Az összes történetet nagyon szeretem a filmben, de a kedvencem, amikor a legjobb barátja feleségébe szerelmes fiú némán, táblára írt szövegekkel vallja be érzéseit a lánynak.

Egy nap (2011)

Egy fiú és lány kapcsolatának története nagyjából két évtizeden keresztül. Az elmúlt évek legjobban sikerült romantikus filmje, aminek a maga könnyedségével, eleganciájával és szépségével sikerült a Love Story magaslataiba emelnie a melodráma kicsit elcsépelt műfaját.

Edit (34): Azt szeretem benne, hogy egyszerre szép és szomorú. Kedvelem az olyan történeteket, amikben megmutatják a szereplők életének nagyobb részét, mert így igazán közel kerülnek a nézőhöz. Amikor Dexter elviszi a kislányát arra a kirándulóhelyre, ahol korábban Emmával járt, mindig könnybe lábad a szemem.

 

Minden végzet nehéz (2003)

Az idősebb korosztály szerelmét sem hagyhatjuk ki. A fiatal nőket kergető főszereplőnk belekóstol, milyen az, amikor a saját korosztályából választ magának társat. Jack Nicholson és Diane Keaton viccesen csetlik-botlik ebben a kapcsolatban, középkorú románcuk igazán jó szórakozást nyújt.

Gréta (31): Diane Keaton miatt imádom, hatalmasat alakít benne. Plusz megmutatja a film, hogy a szerelem nem csak a fiatalok kiváltsága.

[frame]Új filmek, amiket érdemes megnézni:

Szex az ex után

Tajtékos napok

A nagy Gatsby

A nagy nap[/frame]

 • Gizmo

  Aki jó “csajos” filmet akar, az nézze meg a Cannes-i győztes Adele életét – az tutira nem lesz habkönnyű matiné!

 • re: Nagytotál

  Ha mindig Lynch és Tarkovszkij filmeket kellene nézni, akkor ez egy nagyon szomorú világ lenne…szerintem.

 • Nagytotál

  Ultragiccses, nyálkabevonatú ganésűrítmény az összes. A jó film Tarkovszkij Szolariszánál és Lynch Radírfejénél kezdődik…

 • :)

  Imádom a micsoda nőt!
  Gyí! Gyí! Gyí!

 • Hm…

  A Dirty dancing kimaradt…!?