Mutatós ékszertartók házilag

A nők imádják az ékszereket, bizsukat, amikből könnyű nagy mennyiséget felhalmozni, ezért gyakran gondban vagyunk azzal, hol tároljuk őket, hogy ne sérüljenek vagy akadjanak össze. Persze kész ékszertartóból is lehet bőven válogatni, de mi most mutatunk pár kreatív, otthoni barkácsolással is elkészíthető megoldást, amik nem csak praktikusak, de jól is mutatnak a lakásban.

hirdetés

Egy régi fiók új élete

1. Végy egy nem használt fa fiókot és fújd le körben valamilyen számodra szimpatikus festékkel.

2. Vágj ki habszivacsból egy akkora darabot, ami pont belepasszol a fiókba és vond be egy tetszőleges textíliával. Ugyanezt kell megtenni a kis dobozkákkal/fiókokkal is, amik a nagy fiók alsó részére kerülnek majd.

fiókos tartó
Forrás: itt

3. A habszivacsot úgy tudod legkönnyebben és a lehető legkevesebb anyagot felhasználva becsomagolni, ha csak pár centivel hosszabbra vágod a textíliát a szivacs méreténél. Átfordítva, mintha csomagolnál, ragaszd le a habszivacs hátuljára az anyagot és hagyd megszáradni, könyvvel vagy valamilyen más nehéz tárggyal súlyozhatod is.

4. Ha szeretnéd, fel is címkézheted a dobozkákat, például: gyűrűk, fülbevalók, karkötők.

5. A nagy fiók felső részébe csavarj kis kampókat, amikre majd felfüggesztheted az ékszereket.

6. Üres cérnagurigákat, parafadugókat is ragaszthatsz akasztó gyanánt a kis ékszeres szekrénykédbe.

ékszertartó fiók

Csipkés képkeret fülbevalóknak

Ehhez a mutatós ékszertartóhoz, csak néhány eszközre lesz szükséged: egy képkeret, ragasztópisztoly, csipke és apró szögek.

1. Vágd a keretnél pár centivel nagyobbra a csipkét.

2. Szegezd oda a csipke alsó (vagy felső) sarkait a kerethez, majd a ragasztópisztoly segítségével ragaszd le a csipke éleit. Használj valamit, amivel odanyomhatod a csipkét, így nem kell kézzel hozzáérned a folyékony ragasztóhoz. Figyelj oda, hogy minél feszesebb legyen a csipke, mert íg tudja majd megtartani a fülbevalóidat.

3. Végül vágd körbe a keretet, hogy megszabadulj a felesleges anyagtól.

csipke ékszertartó
Forrás: itt

Keretezd be a láncokat!

A különböző képkeretes ékszertartóknak többféle változata is fellelhető, a most következő még az előző csipkés megoldásnál is egyszerűbb. Ehhez mindössze egy nagyobb keret, egy fogó és betekerhető kampók szükségesek. Utóbbit a fogóval csavard ki, hogy akasztószerű legyen, majd szintén a fogóval vagy szabad kézzel – a fa keménységétől függően – tekerd bele őket a keretbe.

keret ékszertartó
Forrás: itt

Fogas parafadugókból

Az egyszerű megoldások kedvelőinek figyelmébe ajánljuk ezt a változatot, ami szintén összehozható minimális eszközkészletből: festék, ragasztó, parafadugók és egy deszka. A parafadugókat be kell festeni, majd felragasztgatni a deszkára, aztán mehet is a falra pár szög segítségével.

parafagugó ékszertartó
Forrás: itt

Újrahasznosított tartók

Végül mutatunk még három ékszertartót, amiket nagyon ötletesnek találunk, egyik sem igényel különösebb magyarázatot, a képek magukért beszélnek. Balra fent egy sütőrács, lent egy teniszütő, jobbra pedig üres palackok élik második életüket ékszertartóként.

újrahasznosított ékszertartók
Forrás: Pinterest