Ne dobd ki a cipősdobozt!

Ha valamilyen praktikus tárolót, lakásdekort szeretnél, nem kell azonnal elrohanni egy lakberendezési üzletbe, helyette érdemes körülnézni, mit tudsz újrahasznosítani az otthonodban. Ha a cipőidet nem dobozban tartod, akkor ezekből egy kis újragondolással ötletes dolgokat kreálhatsz és nem kell ezreket költened a bolti tárolóra. Mutatjuk a mi kedvenc újrahasznosított cipősdobozainkat.

hirdetés

Tetőből képet

A doboz tetejét színes csomagolópapírral bevonva, esetleg haladóknak valamilyen textíliával felturbózva mutatós fali díszt készíthetünk. Nem igényel különösebb eszközkészletet és a felszerelés sem bonyolult, mégis nagyon esztétikus a végeredmény. Azoknak kifejezetten jó megoldás lehet, akik nem akarják hosszú-hosszú évekig ugyanazt a képet nézni a falon, hanem gyakrabban lecserélnék – hiszen filléres megoldásról van szó. Ahogy a fotónkon is látszik, még funkciót is adhatsz a fali dísznek: néhány horog segítségével ékszertartót készíthetsz belőle.

cipősdoboz-tető-4diy

Rendszerezés

Ha fakkokat alakítasz ki a dobozon belül, esetleg vécépapír- vagy feldarabolt papírkéztörlő-gurigákat teszel bele, akkor nagyon praktikus kis tárolót alakíthatsz ki. Ezt felhasználhatod fehérneműknek, írószereknek, varrós doboznak, de ha utálod a kábeleket, akkor még ezeket is elrejtheted benne. Ez utóbbihoz szükséged lesz a hobbiboltból fém karikákra is, ami megerősíti a kifúrt lyukakat a doboz oldalán.

cipősdoboz-tároló-4diy

Újracsomagolás

Ez persze a legkézenfekvőbb megoldás, de azért mutatunk pár variációt, ami segíthet inspirálódni. A csíkos-gombos dobozok a kedvenceink, de igazából szabadon engedheted a fantáziád és bármilyen neked tetsző papírt, textíliát és egyéb kiegészítőt is felhasználhatsz.

cipősdoboz-csomagolás-4diy

Gondolj a gyerekekre!

Persze manapság már nem menő a cipősdobozból készült babaház, de azért aranyos kis játékokat lehet eszkábálni belőle. Ha a gyerekeket is bevonod, még jobb móka lesz! Önmagában a kreatív tevékenység is szórakoztató számukra, szabadon engedhetik fantáziájukat és maszatolhatnak a festékkel.

cipősdoboz-gyerek-4diy