Ne hagyd ki a vakációt! Kapcsolódj ki otthon!

Mostanra legtöbbünknél körvonalazódott már, lesz-e keret, hogy elutazzunk valahova, vagy ez is egy dolgos nyár lesz és csak a hétvégéken adhatjuk át magunkat a kikapcsolódásnak. Lehet, hogy nincs pénzünk, időnk vagy kedvünk kiruccanni, de ettől még nem kell lemondani a kalandos/kényelmes pihenésről! 

hirdetés

Ne érezd magad megfosztva a nyaralástól csak azért, mert nincs kereted arra, hogy elutazz vagy egyszerűen nem tudsz szabadságra menni a munkádból. Saját házad táján is teremthetsz magadnak olyan körülményeket, amelyekhez nem kell túl sok idő, energia vagy tőke! A lényeg, hogy valami szokatlan, de vidám tevékenységgel szakadj ki a hétköznapokból!

1. Gond és munka megvár

Készíts listát pénteken a teendőkről és tedd el hétfőre. Sajnos nem végzi el a jótündér helyetted, úgyhogy a feladatok biztosan megvárnak hétfőig. Ám ha pontról pontra leírod a menetrendet, biztosan nem nyomaszt majd, hogy esetleg kimegy a fejedből valami fontos és legalább nem kell rágódnod a gondokon hétvégén!

listát ír, lista

2. Költözz ki!

Ha olyan szerencsés vagy, hogy rendelkezel kerttel vagy van erkélyed, akkor egyszerűen tedd át a székhelyed a szabadba. A melegebb napokon nagy puha párnákkal vagy egy függőágy kifeszítésével pompás pihenőhelyet varázsolhatsz magadnak! Elmaradhatatlan felszerelések: szalmakalap, napernyő, napszemüveg, könyv, koktél és naptej!

Garantáltan izgalmas este várhat rád, ha sátrat állítasz az udvaron! Ez egy olyan program, ami a gyerekeknek is tetszeni fog és rád sem vár több nap kényelmetlenség, ha esetleg mégis a saját ágyadban aludnál tovább. A lényeg, hogy a szúnyogriasztót ne tegyétek túl messzire!

[note note_color=”#edfdc4″]

Hol lehet még sátorozni?

A Mecsekerdő Zrt. területén táborozni csak engedéllyel lehet. A helyet és az árat a területileg illetékes erdészettel kell egyeztetni. Pécsen is működik egy kemping a Puskin tér környékén, emellett a közeli, orfűi kemping területén több száz sátorhely közül választhatunk. [/note]

reggeli

3. Reggelizz az erkélyen!

Valószínűleg sok olvasónk nevében állíthatjuk, hogy a nyaralások – legyen az tengerparti vagy belföldi – egyik legkedveltebb pillanata, amikor az erkélyen vagy a kertben ráérősen elfogyasztjuk a reggelit.

A jó hír az, hogy ezt otthoni körülmények között is megtehetjük. Vásároljunk be előző délután, és dobjunk össze egy fenséges és bőséges reggelit. Fogyasszuk el az erkélyen, vagy a közeli parkban, és máris olyan érzésünk lesz, mintha vakáción lennénk!

4. Irány a természet

A pécsi parkerdő ugyan táborozásra nem alkalmas, de annál jobb kikapcsolódási lehetőségekkel szolgál.

A Mecseki parkerdő nevezetessége az a 11 épített pihenőhely, (pl.: Flóra-pihenő, Éger-középtetői pihenőhely, Mandulás-pihenő), amelyeket érdemes végiglátogatni. A Pécstől délre pedig a Malomvölgyi parkerdő és a hozzá tartozó arborétum vár minden futót, kerékpárost és kirándulót. Itt horgászatra is lehetőség van, ha esetleg ki akarnád próbálni!

5. Fedezd fel a saját városod!

Minden nyáron akadnak kevésbé forró napok, amelyeken a helyi programok nyújthatnak újdonságokat! Sokan nagyon jól ismerik Pécsett, de vajon tényleg minden helyi látványosságot felfedeztetek már? Legtöbbünknél azért akad olyan hely, amely még okozhat meglepetéseket! Ha úgy sincs más lehetőséged, akkor turistáskodj itthon!

fürdő, kád

6. Vegyél ki egy szobát

Igaz, pénzbe kerül, de jóval olcsóbb, mintha kiruccannátok az ország vagy a világ másik végébe. Az utazás költségét biztosan megspórolhatjátok, ha egy messzi szálloda helyett Pécsen vesztek ki szobát hétvégére. Néha már az újdonság, együttlét és maga a romantika elég a kalandhoz, nem beszélve a kiszolgálásról!

[note note_color=”#fdd9f6″]

Ha nem vesztek ki szobát, és nem is utaztok el sehová, akkor próbáljatok ki egy helyi, vagy környékbeli drága éttermet, amit egyébként év közben nem engedhetnétek meg magatoknak.[/note]

7. Fotózz le mindent!

Jó érzés lesz ősszel visszanézni a nyár pillanatait! Látni fogod, hogy csak azért, mert nem egy hétbe sűrítetted az összes kalandot, el is múlik a „muszáj jól éreznem magam, hiszen nyaralok” érzés és sokkal vidámabb, stresszmentesebb hónapokat búcsúztatsz majd!