Nemcsak a tartalom a fontos

Az élet nagy igazsága, hogy a külsőségeknél sokkal fontosabbak a belső értékek. Ez így igaz, kivéve, ha karácsonyi ajándékokról beszélünk. Az ünnepekkor ugyanis nemcsak az számít, mivel lepjük meg szeretteinket, hanem a körítés is értékelhető. Túlbonyolítani persze nem kell, de azért dolgoztathatjuk egy kicsit a fantáziánkat!

hirdetés

1. Egyszerű, de nagyszerű

A fekete csomagolópapír elsőre talán szokatlan lehet a fa alatt, de a képen látható megoldással egyből más lesz a hatás. Bármi, ami a fekete iskolai tábla hatását kelti iszonyúan trendi mostanság. Miért ne alkalmazhatnánk hát a karácsonyi ajándékozáskor? A fekete papír mellett csupán fehér alkoholos filcre vagy hibajavítóra lesz szükségünk. Ja, és egy icipici kézügyességre!

A jobb oldali ötlet szintén nem bonyolult, a végeredmény mégis nagyon pofás. Ráadásul a gomb segítségével sokkal stabilabbá válik a doboz köré kötött masni is.

egyszerŰcsomagolás

Szintén az egyszerű, de nagyszerű kategóriába sorolnánk az alábbi két technikát, amelyek egyébként bizonyítják a postai csomagoló nagyszerűségét. Natúr természete mellett ugyanis bármilyen szín, anyag vagy textúra elfér, de ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor egy biztos: a csipkével biztosan nem lövünk mellé.

Ha egy családtagunk több ajándékot is kap, úgy érdemes a képeken látható módokon variálni a csomagolást.

csomagolas

2. Bolondos megoldások

A karácsonyi ajándékozást nem kell véresen komolyan venni, nyugodtan csempésszünk egy kis humort az ünnepekbe. Ha máshogy nem megy, a csomagolásokkal. A bal oldali rénszarvasos megoldás igazán jópofa, és nagyon egyszerű. A postai csomagolópapírral bevont dobozra csupán néhány színes kört kell festenünk két szemmel és két szarvval, Rudolf piros orra gyanánt pedig csak egy – hobbiboltokban kapható – “bojtot” kell ragasztanunk. Ennyi.

A “szörnyecske ajándék” valamivel több munkát igényel, de tulajdonképpen ez is nagyon hamar kész. Érdemes egyszínű, lehetőleg világos csomagolópapírt vásárolni, amivel a nagyobb és a kisebb dobozt is bevonjuk, majd mehetnek rá az élénk színű  papírból kivágott pettyek, alulra a lábak a legtetejére pedig a szörnyecske szemei. A gyerekek biztosan díjazni fogják.

bolondos csomagolás

3. Az apróságoknak 

Egy könyvet, vagy egy nagyobb műszaki cikket nem bonyolult becsomagolni, sokkal többet lehet ezzel szemben szerencsétlenkedni az apró ékszerekkel, kütyükkel, amelyeknek egyszerűen becsomagolhatatlan alakjuk van. Itt jön az a lehetőség, hogy vagy fogjuk, és veszünk nekik egy dobozt, vagy elővesszük a kreativitásunkat és készítünk mi magunk. Na, hát utóbbihoz itt van két ötlet. WC-papír gurigája talán mindenkinek akad otthon, szóval ez nem túl bonyolult.

A jobb oldali dobozka pedig inkább ajándékutalványok, színházjegyek, esetleg pénz gusztusos csomagolására szánnánk. Egyszerűen vágjunk ki négy nagyobb átmérőjű kört keményebb papírból, és a képen látható módon ragasszuk össze egymásra, majd hajtsuk össze az egészet borítékformájúra.

aprosag csomagolás, ajándék