Nyakunkon a húsvét!

Néhány nap múlva itt a húsvéti nyúl, de a konyhaasztalra még egy árva porceláncsirke sem került? Ne aggódj! Ha idő- vagy ötlethiányban szenvedsz, cikkünk segíteni fog. Most induló sorozatunkban újabb és újabb tavaszi lakásdíszekre bukkanhatsz. 

 

Ne dobd ki a tojáshéjat!

Végy  egy csokor tulipánt és néhány szem tojást. A tojásokat törd meg úgy, hogy mind a két fél épen maradjon. A dekorációhoz a héjakra lesz szükség. Óvatosan szúrd át a feleket egy hústűvel vagy egy késsel.  A kis lyukon húzd keresztül a tulipán szárát, majd a tojás alatt – díszítő- és tartóelem gyanánt -tekerj körbe egy rafiát vagy egy fonalat. Ismételd meg ezt még néhány szál tulipánon, majd fogd őket csokorba.

Vesszőkoszorú

A következő dekoráció asztaldísznek és ajtódísznek is kiváló. Elsőként egy szalmakoszorú-alapra lesz szükségünk. Ilyet a barkácsüzletekben és a hobbiboltokban is árulnak. A többi hozzávalót pedig gyakorlatilag a kertből és a konyhából is összeszedhetjük. Gyűjtsünk apró gallyakat vagy törjünk darabokra egy vékonyabb faágat, majd egyenként ragasszuk rá ezeket az alapunkra. A legjobb, ha ragasztópisztolyt használunk, de ha az nincs otthon, akkor egy másik hagyományos, de erős ragasztó is megteszi. Ha végeztünk, díszítsük a kompozíciót összetört tojáshéjakkal, de ha ez nem tetszik, virágokat is ragaszthatunk az ágak közé. Ezt a lakásdíszt gyerekekkel is jó móka elkészíteni.

Használjuk az üres üvegeket!

Keressünk a spájzban vagy a konyhaszekrény aljában három egyforma méretű dunsztosüveget. Töltsük meg őket szalmával (vagy ha az nincs, nyúleledellel, fűvel vagy műfűvel) , és pakoljunk a „fészekbe” még néhány tojást. De ha van, akár madártollat is tehetünk melléjük. A dekorációt egy kis tavaszi virággal koronázhatjuk meg.

 

[frame]

Az ötletgazda: Neubauer Szilvia „Szilva”

Szilva óvodapedagógusként végzett, de 25 évvel ezelőtt rájött, hogy váltania kell. Azóta virágkötőként dolgozik, és ez a szakma már nemcsak a munkája, de egyben a hobbija is. Itt igazán kiélheti kreativitását. Pécsett nagyon sokan szeretik a munkáját, ezért gyakran kérik fel esküvők vagy más rendezvények dekorálására. Barátai és ismerősei pedig szívesen merítenek az ötleteiből, és kérnek tőle tanácsokat otthonuk csinosításával kapcsolatban. 

 

[/frame]

 

 

hirdetés

Hirdetés