Nyúlváró lakásdíszek

Néhány nap múlva itt a húsvéti nyúl, de a konyhaasztalra még egy árva porceláncsirke sem került? Ne aggódj! Ha idő- vagy ötlethiányban szenvedsz, cikkünk segíteni fog. Sorozatunk következő részében újabb ötletes lakásdíszeket mutatunk be. 

Tojásfa

Ezt a húsvéti dekorációt általában minden családban elkészítik, de jellemzően évről évre ugyanazokat a kifújt és megfestett tojásokat aggatják rájuk. Pedig variáció van bőven. Az általunk elkészített változat selyemszalagokkal és nyuszifigurákkal készült. Az alap lehet barka, de akár csavart fűzfaág is, ha pedig vegyítjük a kettőt, még szebb lesz az összhatás. A szalagokkal különösebb gondunk nincs, és a fellógatható díszek is gyorsan megvannak. Csak egy kis maradék anyagra (lehetőleg filcre), tűre és cérnára lesz szükségünk. Gyerekekkel készítve különösen jó program lehet.

Kivirágzott a szószos tál!

Vegyünk a virágüzletben két árvácskát, de a virágláda helyett ültessük a palántákat egy szép szószos tálba vagy edénybe. Ha kész, díszítsük szalmával és néhány tojással. Ez lehet a húsvéti asztal dísze.

Szalvétagyűrű

Igazán egyszerű, szép, és még ehető is. Nem kell hozzá más, csak egy hosszabb selyemszalag, és néhány szem apró csoki. Készítsünk a szalagból szalvétagyűrűt, végül ragasszuk rá a csokoládét. A gyerekek biztosan örülnek egy kis ebéd utáni édességnek.

 

 

 

[frame]

Az ötletgazda: Neubauer Szilvia „Szilva”

Szilva óvodapedagógusként végzett, de 25 évvel ezelőtt rájött, hogy váltania kell. Azóta virágkötőként dolgozik, és ez a szakma már nemcsak a munkája, de egyben a hobbija is. Itt igazán kiélheti kreativitását. Pécsett nagyon sokan szeretik a munkáját, ezért gyakran kérik fel esküvők vagy más rendezvények dekorálására. Barátai és ismerősei pedig szívesen merítenek az ötleteiből, és kérnek tőle tanácsokat otthonuk csinosításával kapcsolatban.

[/frame]

 

 

 

hirdetés

Hirdetés