Díszítsd a lakásod is húsvétra!

Biztosan meghozza az ünnep hangulatát, ha már húsvét előtt 1-2 héttel feldíszítjük lakásunkat! Persze biztosan senki sem szeretne órákat tölteni a dekoráció készítésével, ezért összegyűjtöttük a legegyszerűbb és  legcsinosabb otthoni díszeket, amelyeket akár saját magunk is könnyedén elkészíthetünk. 

hirdetés

Húsvéti naptár

Az adventi naptárhoz hasonló visszaszámlálással húsvétkor is készülhetünk, akár párunknak, akár a gyerkőcöknek. Nincs másra szükségünk, csak egy A3-as kartonlapra, vagy bármilyen vastagabb téglalap alakú tárgyra, például tálcára, 12 kocka tépőzárra és kindertojás-tartókra, pontosan 12 darabra. Persze nem fontos, hogy 12 naptól számoljunk vissza, meghosszabbíthatjuk akár 14-re is.

Kartonlapunkra írjuk fel, hogy húsvéti naptár, majd a számokat, visszafele 12-től. A számok alá ragasszuk fel a tépőzár egyik oldalát, a másikat pedig a kindertojás-tartóhoz. Ezután potyogtassunk csokit, vagy valamilyen apró ajándékot a tojásokba, majd ragasszuk fel a naptárra őket. Ízlés szerint festhetjük, színezhetjük a naptárunkat.

Húsvéti kalendárium 6

Festett tojások helyett tojásháló

Fantasztikus megoldás és nagyon kreatív, ha idén nem piros tojásokat, hanem piros tojáshálókat osztogatunk. Persze nagyobb méretben is elkészíthetjük, ami akár fészekként is szolgálhat, és tárolhatjuk benne a csokikat vagy akár az “igazi” tojásokat. Nincs másra szükségünk mint lufikra, tetszőleges színű vastagabb fonálra és hajlakkra.

Fújjuk fel a lufit akkorára, amekkora tojáshálókat szeretnénk készíteni. Azt is csinálhatjuk, hogy teszünk bele egy nem túl nagy és nehéz tárgyat, ami később benne marad a tojáshálóban. A felfújt lufira ezután tekerjük fel az egy csésze keményítőből és fél csésze lisztből készült masszába mártott fonalat. Hagyjuk megszáradni, majd a biztonság kedvéért fújjuk le extra erős hajlakkal és lyukasszuk ki a lufit. Ha megvan, óvatosan húzzuk ki a lufi maradványát úgy, hogy a korábban beletett tárgy benne maradjon. Kész is a tojásháló!

Húsvéti ötletek

 Apró növények tojáshéjban

Ne dobjuk ki a reggeli tojásrántotta után a tojáshéjakat, ugyanis bármilyen furcsán hangzik, dekorációs elem lehet belőle. Még időben vagyunk a magvetéshez, és nincs másra szükségünk mint egy kis virágföldre, apró magokra és tojáshéjakra.

Helyezzük a héjakat egy szép tálra, vagy akár egy tojástartóba, töltsük meg földdel és nyomkodjuk bele a virág- vagy fűmagokat. Locsoljunk rá kevés vizet, és tegyük az ablakba. Nem kell sokáig várnunk míg kicsíráznak, hiszen nagyon szép idő van, a konyhaablakban tartva akár már jövő héten megláthatjuk az első zöld leveleket.

Húsvéti ötletek 4

Girland minden mennyiségben

Girlandot szinte bármiből készíthetünk, a lényege, hogy egy fonalra fűzzük fel a kivágott mintákat. Ahogy a képeket láthatjuk, készíthetünk nyuszis mintából, madarakból vagy éppen a korábban említett tojáshálóból. Ennek csak a képzelet szab határt, igen látványos és pofon egyszerű elkészíteni. Csak kinyomtatjuk a mintákat, vagy kivágjuk színes papírból és már fűzhetjük is fel.

Girland 8