Olvasnivalók vízpart mellé

A strandon heverészve, a napozás és a fürdőzés mellett időnként kedvünk támad olvasni egy kicsit. Könyvajánlónkban az egész családnak próbáltunk segíteni. Olvasnivalók a legkisebbeknek és a legnagyobbaknak!

hirdetés

BORIS VIAN: TAJTÉKOS NAPOK

A Tajtékos napok nem csupán a XX. század “legmeghatóbb szerelmes regénye” (Raymond Queneau), hanem világunk tükre is, így aztán a könyv lapjain az élet szépségei -a szerelem és a zene- mellett szomorú és rút dolgokkal is találkozunk. Az ifjúkor biztonságos és gondtalan világát kényszerűen maga mögött hagyó Chloé és Colin, illetve Alise és Chick a gépnyulak, a hóvakondok, a gyilkos lótuszvirágok és a földből kinövő puskacsövek ijesztő univerzumába csöppen. A fiatal pároknak szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy a felnőtt lét csupa kényszer (felelősség és munka), a szerelem és a boldogság pedig rémesen törékeny. Még szerencse, hogy mindezt Boris Vian meséli el nekünk, aki a történet legszomorúbb pillanataiban is képes megnevettetni minket.

Ár: 2.500,- Ft

CARTAPHILUS KÖNYVKIADÓ, 2011.

 

 

SALLY BEDELL SMITH: ERZSÉBET, A KIRÁLYNŐ – EGY MODERN URALKODÓ ÉLETE

Amióta csak 1952-ben, alig huszonöt esztendősen elfoglalta a trónt, II. Erzsébet királynő példátlan közfigyelem tárgya, de a csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról?

A neves életrajzíró, Sally Bedell Smith számtalan interjúra és korábban sosem idézett dokumentumokra támaszkodik, amikor egy ritka pillanatra félrelebbenti a fátylat, hogy megismertessen annak a királynőnek  nyilvános és magánéletével, aki páratlan tekintéllyel, tapintattal és eleganciával  vezette hazáját és a nemzetközösséget az elmúlt hatvan év minden háborújában és zűrzavarán. A minden részletében hiteles, mégis olvasmányos, szórakoztató Erzsébet, a királynő közelkép egy olyan asszonyról, akit eddig csak távolról , a tévé képernyőjéről ismerhettünk – egy kivételes személyiségről , aki eleven humorérzékkel és mérhetetlen józansággal végzi kötelességét, bármit rójon is rá a munkája és a családja.

Ár: 4.999,- Ft

ALEXANDRA KIADÓ, 2013.

 

 

CHRISTINA DODD: A SÖTÉTSÉG ÁRNYÉKÁBAN – A SÖTÉTSÉG ÖRÖKÖSEI 3.

RÉGI BŰNÖK, ÚJ REMÉNYEK

Cserébe a képességért, hogy szívtelen vadállattá változhasson, egy brutális harcos eladta saját és leszármazottai lelkét az ördögnek. Most, ezer évvel később a Wilder testvérek harcba szállnak a bennük lakozó sötétséggel.

A kegyetlen párduccá változás képességével megáldott – vagy megátkozott – Adrik Wilder, akit sötét erő hajt, elhagyja családját, és lemond a tisztességről cserébe a bűnös életért. Amikor a helyzet úgy hozza, elrabolja az erős akaratú Karen Sonnettet, hogy saját önző céljaira felhasználja. Karen bátorsága és szenvedélye hatására azonban megkérdőjelezi a családját sújtó átok erejét. Amikor pedig felbukkan egy új gonosz erő, Adriknak választania kell: bosszút áll ellenségein, és szabadságot nyer saját lelke számára, vagy megmenti Karent a rá váró sorstól, ami a halálnál is borzalmasabb…

Ár: 1.799,- Ft

ALEXANDRA KIADÓ, 2013.

 

 

KURT TEPPERWEIN: ÉLJ BOLDOGAN!

MA, HOLNAP, ÖRÖKKÉ

Kurt Tepperwein ebben a művében a boldog lét legfontosabb titkait osztja meg velünk, és pontosan elmagyarázza, hogyan is működik a boldogság._

Bevezet a boldogságkutatás legújabb és legizgalmasabb felfedezéseibe, elárulja, hogyan lehet a boldogság életünk folyton jelenlévő kísérője, és arra ösztönöz, hogy fejlesszük boldogságra való képességünket.

Gyakorlati feladatok, meditációk, ellenőrző kérdések, hasznos tippek, boldogságtesztek és egy teljesen legális szerencsejáték teszik még érdekesebbé, izgalmasabbá a kötetet.

Ár: 2.999,- Ft

M-ÉRTÉK KIADÓ, 2013.

 

 

TEA STILTON: ÓZ, A NAGY VARÁZSLÓ CINNFORDBAN

CINNFORDI KALANDOK-SOROZAT

Hogy kik Tea Angyalai? Öt rendkívüli egérlány, akik a Cinnford Egyetem és Szakiskola hallgatói a Bálna-szigeten. Vidám és szórakoztató kis csapatot alkotnak. Mindannyian újságírók szeretnének lenni. Az élet Cinnfordban rendkívül izgalmas: barátságok és szerelmek szövődnek, de a lányoknak kisebb viszályokkal is szembe kell nézniük.

A tanév végének közeledtével a cinnfordi diákok arra készülnek, hogy színpadra állítsák az Óz, a nagy varázsló című musicalt. Tea Angyalai nagy lendülettel kezdenek bele a próbákba, és még arra is marad idejük, hogy barátjukat, Craiget kigyógyítsák a lámpalázból.

Ár: 1.299,- Ft

ALEXANDRA KIADÓ, 2013.

 

 

A TYÚKANYÓ KENYERE – HANGOS ÁLLATMESÉK

A tyúkanyó történetéből megtudhatod, hogyan tette próbára a baromfiudvar lakóinak barátságát egy szem búza. Figyeld a mesét, és amikor kell, nyomd meg a gombokat – így lesz igazán jó móka a felolvasás!

Ár: 2.999,- Ft

ALEXANDRA KIADÓ, 2013.

 

 

 

 

 

 

 

NAGY REJTVÉNYKÖNYV 1.

 

Az Alexandra Kiadó rejtvénykönyvének első, javított kiadásának kötetét tartja kezében. A könyvben a rejtvények vannak túlsúlyban, de számos receptet, ismeretterjesztő információt, kultúr-, tudomány- és technikatörténeti érdekességet, regényrészletet és viccet is találhat: így a rejtvényfejtés szüneteiben is haszonnal forgathatja a kötetet.

 

 

Ár: 1.699,- Ft

ALEXANDRA KIADÓ, 2013.

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkMagyarok a kifutón
Következő cikkLehülés jön