Őrizd meg a barnaságot!

A nyaraláskor megszerzett szín hatalmas kincs. Az ember lánya vonzóbbnak és karcsúbbnak látja magát, amikor bronzosan csillog a bőre. Ám a barnaság legalább olyan könnyen elillan, mint amilyen nehezen megszereztük. Ezért összegyűjtöttünk néhány praktikát, amivel késleltethetjük a fakulást.   

hirdetés

Együnk a barnaságért!

Kutatások kimutatták, hogy a napsütötte szín tovább tart, ha béta-karotinban gazdag ételeket fogyasztunk. A sárgarépa, a narancsszínű gyümölcsök, a kelkáposzta, sárgadinnye, és az édes burgonya pont ilyenek. A béta-karotin ráadásul erőteljes antioxidáns, megóvja a bőrt a sejtek degenerációjától, kiváló a leégés ellen, és erősíti az immunrendszert.

Ne áztasd magad!

A kádban való lubickolás helyett inkább tusoljunk, a hosszan tartó fürdőzés ugyanis szárítja a bőrt, és sokkal gyorsabban elkezdünk majd hámlani. Maradjunk tehát a zuhanynál, abból is a langyos víznél, vagy a hideg-meleg sokkolásnál, mert ezzel fokozzuk a bőr vérkeringését, ami hatást gyakorol a sejtanyagcserére, és bőrünk feszes, mégis puha lesz. Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról!

Testradírozás

Szintén tusolás közben ejthetjük meg az egyik leghatékonyabb lépést, a radírozást. Bármilyen hihetetlen, aki szeretné tovább megőrizni a barna bőrszínt, annak hetente egy-két alkalommal át kell dörzsölnie a testét enyhe tusolóradírral. Ugyanis ha ezt nem tesszük, akkor az elhalt, barna bőrréteg az egész testünkön érdes lesz. A radírozás viszont eltávolítja az elhalt hámsejteket, a bőr számára fontos hidratáló anyagok pedig könnyebben szívódnak majd fel.

Külön ápolás az arcbőrnek

Fontos tudni, hogy a napsütötte szín először az arcról kezd el kopni, ezért ennek a területre érdemes kiemelt figyelmet fordítani. A vitaminos arcápolók közül azok a legideálisabbak, amelyek nemcsak pótolják, hanem meg is kötik a nedvességet.

A hidrozselék például kiválóak a napszítta bőrre, mert 80 százalékban vizet tartalmaznak, de sajnos hiányzik belőlük a zsír. Ezért zsírban gazdagabb krémre is szükségünk van. Reggel használjuk a zselét, este pedig a krémet.

A bőr hidratálását egyébként naponta többször is megismételhetjük, így gondoskodhatunk arról, hogy a felső bőrréteg puha maradjon, és ne kezdjen el olyan hamar hámlani.

Flakonba zárt barnaság

A fakulni látszó bronzos színt sokan szoláriumozással próbálják konzerválni, de ez kevéssé egészséges. Helyettük válasszuk inkább az önbarnítókat. Ezek a készítmények visszaadják a bőr élénkségét, a barnaság mélységét, és plusz aranyos ragyogást is kölcsönöznek neki. Fontos azonban, hogy az önbarnító használata előtt megfelelően radírozzuk le a testünket, máskülönben foltos lesz a végeredmény. A barnítókrémek helyett választhatunk önbarnítós testápolót is, ez kevéssé intenzív, így hibázni sem lehet akkorát.

Még egy kis rásegítés

Egy bronzos barnító púderrel gyönyörű napsütötte ragyogást adhatunk az arcnak. Vigyük fel egy ecsettel, majd jól oszlassuk el. Jutassunk belőle a dekoltázsra, a vállra és a két mell közé is. A szemhéjunkra pedig válasszunk korallos árnyalatokat.