7 bőröndpakoló tipp utazáshoz

A nyári vakációkban az a jó, hogy a lenge ruhadarabok kis helyen is elférnek. Hátrány ugyanakkor, hogy ha az ember lánya elutazik a tengerhez, akkor annyiféle programot szeretne szervezni magának, hogy legszívesebben az egész gardróbot a hátára venné. A családi béke kedvéért mutatunk néhány trükköt, amik segítségével akár egy kézipoggyászban is elférhetünk. De ha más előnyünk nem is származik a dologból, legalább eggyel több cipőt tudunk betuszkolni a poggyászba.

hirdetés

1. Gondolkodj előre!

Napokra előre kitalálni, hogy mit is szeretnénk majd viselni a nyaralás alatt, szinte lehetetlen, mégis kikerülhetetlen rossz. Főként, ha nem szeretnénk több ezer forintot fizetni a repülőre feladott poggyászért. Alapvetés, hogy figyeljük az időjárás jelentéseket, előrejelzéseket. Másrészt érdemes néhány nappal az utazás előtt időt fordítani ruháink összeválogatására. Könnyen lehet, hogy nem is tudjuk, mi rejtőzik a szekrény alján.

2. Ne hajtogass, tekerj!

Bizony, bizony. Bár a hajtogatás precízebb megoldásnak tűnik, a ruhák felgöngyölése sokkal helytakarékosabb, ami igen fontos szempont akkor, ha egy kézipoggyászban kell elférnünk. Egyesek szerint (egyébként) így kevésbé gyűrődnek a ruhák, de efelől vannak azért kétségeink…

bőrönd, nyaralás, pakolás

3. Mire jó a használt kontaktlencsetartó?

Kozmetikumok terén a legpraktikusabbak a mini termékek, tusfürdőből, naptejből, samponból teljesen jó, ha ilyet vásárolunk. Ugyanakkor elég valószínű, hogy a kedvenc hidratálókrémünkből nem fogunk utazós verziót kapni, néhány napra pedig luxus volna magunkkal vinni az egész tégelyt. Jó megoldás lehet ilyenkor egy régi kontaktlencsetartó újrahasznosítása, aminek két tartályába adagolhatjuk a pár napig elegendő kencét.

Ha nem ragaszkodunk egyetlen márkához, akkor bevethetjük a gyógyszertárakból, női magazinokból begyűjtött termékmintákat is. Ez tényleg helytakarékos módszer!

4. Ki ne folyjon!

Visszatérve a különféle kozmetikumokra, nem csak az lehet bosszantó, ha valamit nem tudunk magunkkal vinni, hanem az is, ha a kókusz illatú tusfürdőnk kifolyik a táskánkban. Ne bízzuk magunkat a vak szerencsére, inkább vessünk be egy trükköt! Csavarjuk le a flakon kupakját, és borítsuk be celofánnal, majd zárjuk vissza. Ennyike.

5. Tömjük ki a cipőket!

Rakjuk a cipőket külön-külön nejlon- vagy vászonzacskóba, és a talpakkal kifelé helyezzük a bőrönd vagy az utazótáska aljára. Ne hagyjunk üres hézagokat,  a lábbeliket érdemes megtölteni apróságokkal.

6. Kenyeret nem kér…

és nem is foglal nagy helyet sem.Tegyünk be tartalékba egy-egy műanyag szatyrot. Szükségünk lehet rá például a vizes fürdőruha, a szennyes, a koszos cipők vagy a természetben gyűjtött kincsek elhelyezésére.

bőrönd, utazás, nyaralás

7. Legyen eggyel több! 

A női fehérnemű igazán nem foglal nagy helyet, hiánya viszont igen kellemetlen tud lenni. Végszükség esetén persze a mosdóban könnyedén kimoshatunk egyet-egyet, de legyünk inkább előrelátóak. Dobjunk be egyel több alsóneműt és zoknit, hiszen bármikor bármi történhet. Törölhetik az esti járatot, lekéshetjük a csatlakozást vagy más miatt kénytelenek lehetünk a tervezetthez képest eggyel több éjszakát eltölteni valahol.