Bolondozz a gyerekekkel elsején!

Jobban járnak a családok

A legtöbben talán elfelejtkeztünk arról, hogy milyen nap is lesz holnap. A hét közepén persze nem a bolondok napja a legnagyobb gondunk, de azért megéri egy kis vidámságot csempészni a családi reggelekbe vagy délutánokba. Tavaly az irodai tréfákban segítettünk néhány ötlettel, most pedig a szülőknek adunk tippeket április elsejére. Nem kell mindig annyira komolyan venni magunkat! 

hirdetés

[note note_color=”#fffc99″]

A tréfálkozásban persze meg kell találni az egészséges határt, ugyanakkor a bolondok napja kitűnő alkalom lehet arra, hogy a kicsiknek megmutassuk, a jópofa viccek részei lehetnek az életünknek. [/note]

1. A megihatatlan szörp 

Töltsünk fel egy poharat otthon főzött gyümölcszselével, majd állítsunk bele egy szívószálat és tegyük be a hűtőbe. Reggel kínáljuk fel a reggeli mellé a frissítő “italt”, és várjunk….

2. Mitől kékült be a tej?

A tejbe áztatott kukoricapehely vagy csokigolyó a gyerkőcök kedvence? Tréfáljuk meg őket egy kis ételfestékkel! Használjunk valamilyen erőteljes színt, mondjuk kéket vagy zöldet és színezzük meg a reggeli tejet. Biztosan döbbent arcot fognak vágni, főleg akkor, ha komoly ábrázattal közöljük: semmi furcsát nem látunk a felszolgált fogáson.

zselatin

3. Miért nem mosol kezet?

Kenjünk be egy szappant átlátszó körömlakkal, és hagyjuk megszáradni. Ha elkészültünk tegyük vissza a helyére, a mosdó szélére vagy a fürdőkád mellé. Ezután nincs más dolgunk, csak sorra mindenkit elküldeni kezet mosni.

4. Tévé? Nuku!

Biztosan kisebb felzúdulást fog kelteni a következő tréfa a férjek és a gyerekek körében. Ragasszuk be apró átlátszó cellux darabokkal a távirányítók és a játékkonzolok érzékelőit, így szabotálhatjuk a szerdai játék és tévé maratont. Nagyon jót fogunk nevetni azalatt a pár perc alatt, amíg rá nem jönnek a csínyre. De ha kedves az életünk, utána húzzuk fel a nyúlcipőt!

bolondok napja víz

5. Váratlan tavaszi zivatar

Nem kell más hozzá csak egy gyengébb műanyagból készült vizes palack és egy varrótű, vagy körző. A lényeg, hogy a tűvel vagy a körző hegyével szúrjunk kisebb lukakat a vízzel teli palack középső szakaszára. Ezután töröljük le jó alaposan egy konyharuhával, majd tegyük a pultra. A következő versenyzőnek, aki megszomjazik egy kis frissítő zuhanyban lesz része.

6. Állítsd fejre a lakást!

Este, amikor mindenki nyugovóra tért már, rendezzük át egy kicsit a nappalit, a hálót, vagy a gyerekszobát. Nem kell azért bútort tologatni éjnek évadján, bőven elég, ha egy-két fotót fejre állítunk, esetleg átpakoljuk a zoknis fiókot, vagy eldugjuk a tornazsákot az ágy alá.