Sokat teázol? Ne dobd el a filtert!

Ha napi két kávét iszol és otthon fogyasztod el: 1 évben 67.200 forintot költesz

A teafilternek ugyanis számtalan pozitív felhasználási módja van, így a kortyolgatás után szagtalanításra, gyógyfürdőbe, bogarak száműzésére de akár pedikűrözésre is használhatjuk őket. Összegyűjtöttük a leghasznosabb módszereket, amivel a tea második életét is kihasználhatjuk a háztartásban.

hirdetés

„Trágyázzuk” a növények földjét

A teafilter tartalma, miután már kiáztattuk az italunkban, még nagyon hasznos tápanyagokat tartalmaz növényeink számára! Ha kertészkedünk, akkor a kinti növényekre, ha meg nem, akkor a szobanövényeinkre is nagyon kedvező hatással lehet a kiázott tealevél. Forgassuk ki a filterből a tartalmát a kannába öntözés előtt, majd a virágokat, növényeket öntözzük meg a teafilteres vízzel. A kinti és benti növények földjének is nagyon jót fog tenni, mivel rengeteg tápanyagot tartalmaz, és enyhén lúgosítja is a virágföldet.

Teafilter 2

Hangyák a konyhában? Nem!

Tavasszal a bogarak, kártevők is ébredeznek a kertünkben, udvarunkon sőt néha még a konyhánkban is bejutnak. A rovarirtó szerek gyakran veszélyesek lehetnek, nem csupán ránk de a háztartásban élő csemetékre is. Fantasztikus megoldás erre a borsmenta teafilter tartalmának szétterítése egy tálban, vagy akár a filterek elhelyezése a problémásabb helyeken. A rovarok, bogarak ugyanis irtóznak a filterben levő, intenzív illatú borsmentától és garantáltan távol fognak maradni tőle.

El innen szagok!

Sajnos néha nem vagyunk elég körültekintőek és nem kívánatos szagoknak adunk teret a hűtőben. Ezektől a bűzöktől ráadásul nehezen szabadulhatunk meg, de nem akkor, ha bevetjük a teafilteres megoldást! A teafilter tartalmát terítsük ki egy műanyag tárolódobozban vagy -tálban, és tegyük be a hűtőbe. A tea típusait akár keverhetjük is ízlésünk szerint. Egy-két nap alatt biztosan el fogja űzni a kellemetlen bukét! Ugyanezt a módszert pedig alkalmazhatjuk akár a cipős tárolóban is.

Teafilter 5

Pedikűrözésre is

Ha már a nemkívánatos szagoknál tartunk, fontos megemlíteni, hogy ne csak a háztartásban, de az otthoni kozmetikában is felhasználhatjuk a használt teafiltereket. Pedikűr előtt terítsük szét lábainkon a kiázott tealeveleket, majd hagyjuk rajta 5-10 percig. A filter tartalma ugyanis nemcsak elűzi a szagokat, de frissíti és megnyugtatja a bőrt és ha zöld teát ittunk korábban, akkor annak az antioxidáns tartalma még a lábaink bőrén keresztül is kifejti jótékony hatását.

A duzzadt szemek alá

Ha korán kelünk, vagy a hosszú nap után kiülnek a nem kívánatos karikák a szemeink alá, csak annyit kell tennünk, hogy az elkortyolt tea után a filtereket pakoljuk a szemeink alá. A tealevelet megnyugtatják a bőrt és szépen eltüntetik a duzzadást.

4.1.1

Otthoni gyógynövényes fürdő

Végül, ha minden kötél szakad, csak dobjuk este bele a teafilterek tartalmát egy kád forró vízbe, élvezzük az illatok kavalkádját és a tealevelek intenzív gyógyhatását!