Svéd design boltok, amiket Pécsen is imádnánk

A svéd design messze túlnyúlik az IKEA termékein. A fejlett északi országban gombamód szaporodnak az egyedi tervezésű, vagy limitált példányszámú termékeket kínáló boltok, melyek között szívesen válogatnak a helyiek, hogy megtalálják azokat a különleges darabokat, amikkel még stílusosabb lehet otthonuk. Emellett egyre népszerűbbek a szolgáltatást a designnal összekapcsoló, rendhagyó megoldások. Mutatunk néhány üzletet, amiket Pécsen is nagy szívesen látnánk.

hirdetés

Grandpa

Grandpa
forrás: instagram

A skandináv és nemzetközi divat mellett különleges, az aktuális trendeket felvonultató lakberendezési termékeket is kínálnak a Grandpa üzletek. A boltbelsők kialakítását az új és vintage darabok játékos használata teszi igazán hangulatossá. A 2010 óta létező svéd márka remek példája a fenntartható társadalomnak, mivel valamennyi terméküknél elvárás a magas minőség és ezzel együtt a hosszú élettartam is. Ha a bővebb kínálatra is kíváncsi vagy, kattints ide.

Designtorget

Designtorget
forrás: instagram

Már az első bolt nyitása meghozta népszerűségüket. Mára Stockholm számos pontján megtalálhatóak a Designtorget üzletek, amik a svéd kortárs tervezők termékei mellett a friss tehetségek legújabb munkáit is eladásra kínálják. Szemügyre véve a kínálatot nem csak funkcionális, de szórakoztató darabokra egyaránt rálelhetünk. Az üzlet honlapja itt érhető el.

Sivletto

sivletto
forrás: instagram

Sivletto sokkal inkább életstílust kínál, mint egyszerű termékeket. A küszöböt átlépve 1950-es évekbe csöppenünk, ahol a divatcikkek mellett egy fodrászszalonnal kombinált kávézót találunk. Itthon még nem jellemző a különböző szolgáltatások ilyen jellegű összekapcsolása, pedig az egyedi légkör a vásárlásnak igazán különleges élményt ad. Az szinte biztos, hogy egy ehhez hasonló kezdeményezés Pécsen is nagyon népszerű lenne.  Ide kattintva böngészhetsz a rendhagyó üzlet oldalán.

Herr Judit

Herr Judit
forrás: instagram

Nem gondolnánk, hogy használtruházattal is be lehet futni Svédországban, pedig a Herr Judit üzletek a vintage férfidivat egyik legjobb képviselőjének tekinthetőek Északon. A secondhand butik sikerének kulcsa, hogy gondosan válogatott, stílusos ruhák kerülhetnek csak a kínálatba, ezért az üzletek tele vannak jó minőségű, márkás darabokkal. Az oldalon böngészve feltérképezhető a teljes kínálat.