„Szabadulj meg” a gyerekektől egy napra!

Jön a nyár, és a gyerekek kezdenek bezsongani, főleg, hogy itt a szünidő. A szülőknek viszont extrán kell ilyenkor a pihenés, hacsak egy napra is! Korábban csokorba szedtük az izgalmas nyári táborokat, most viszont olyan programokat szedtünk össze, amelyek bár csak egy napra foglalják le a gyerkőcöt, mégis nagy kikapcsolódás lehet a pihenni vágyó ősöknek. 

Azt persze nem kell senkinek elmondanunk, hogy a nagymamánál hagyott gyermekek, vagy egy pizsamaparti a barát csemetéinél hatalmas megváltás lehet anyának és apának. Ha viszont nincs ilyen lehetőségünk, akkor sem kell kétségbeesnünk, Pécsett ugyanis találni egész napos gyermekfelügyeletet. Unána jártunk hol, és mennyiért.

[note note_color=”#fe5c44″]

A szülőknek jó hír, hogy Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára májusban kijelentette, hogy újabb lehetőségek lesznek a három év alatti gyerekek napközbeni elhelyezésre, a cél pedig egy rugalmasabb, többszereplős rendszer kialakítása lesz, hogy ne csak a bölcsődékben, hanem magán-, családi- vagy éppen munkahelyeken kialakított napközikben hozzanak létre minél több férőhelyet. Közölte, még a nyáron elkészítik javaslatukat, így az ősszel már a kormány elé terjeszthetik döntéshozatalra.[/note]

kökény, családi napközi8

Tesz-Vesz kuckó napközi

A Tesz-vesz kuckóban reggel 8-16 óráig ott hagyhatjuk megőrzésre a gyermeket, de ettől eltérő időpontban is, előre egyeztetés után vállalják a megőrzést. Ez alkalommal a szakemberek 3-szori étkezést kínálnak, sok játszást, mozgást, szabadban való tartózkodási lehetőséget a ház biztonságos zárt udvarán, sok jókedvet és szórakozást. A beíratott gyermeknek lehetősége van angol, vagy német nyelvi foglalkozásokon részt venni.

Hol? Pécs, Szent Mór utca 5.
Mennyi? Ingyenes

————————————————————————————————————————

Erdei Iskola a Rácz Tanyán

Ha összegyűlik a minimum létszám, a Rácz Tanyán izgalmas egész napos programokon vehetünk részt. IDE kattintva böngészhetünk részletesen a programok között, és jelentkezhetünk a suliba is. Lesz lovaglás, íjászat, erdei túra, múzeumlátogatások és játéktermi foglalkozások.

Hol? Orfű-Lipóc (GPS koordináták: 46’ 08,010’ N -18’ 08,470’ E)
Mennyi? Az árakért érdeklődjünk a Rácz Tanya elérhetőségein!

nyári tábor, gyerek

Smartkid angol napközi
A Smartkid családi napközi minden nap más foglalkozással várja a csemetéket. Hétfőn játékos hittant, környezetismeretet és angol irodalmat, kedden játékos mozgásfejlesztő tornát, szerdán zenélést és angol irodalmat, csütörtökön angolt és környezetismeretet tanulhatnak, pénteken pedig bemehetnek a sószobába. A napközi részletes órarendjét megtaláljuk a honlapon!

Hol? Pécs, Ungvár u. 37
Mennyi? Az árlistát ITT találjuk!

————————————————————————————————————————

Szeretet Sziget Családi napközi

A Szeretet Szigeten találunk egész napos felügyeletet foglalkozásokkal és négyszeri étkezéssel, de le tudjuk adni a gyerkőcöket félnapos felügyeletre is, ami alatt a csemeték kézügyesség-fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt és zenés, játékos mozgásfejlesztő tornát is gyakorolhatnak. Minden második hétfőn nyitott Kerekítő foglalkozásokat tartanak 10.00-tól. A program alatt Dr. Harmatné Horesnyi Mária mozgás- és beszédfejlesztő tart órákat mondókával, verssel, zenével Kodály Zoltán és Montágh Imre munkásságából merítve.

Hol? Pécs, Surányi M. u. 38
Mennyi? Szolgáltatástól függően a weboldalon érdeklődhetünk

[note note_color=”#ff8575″]

Ezeken kívül találunk még napköziket Pécsett, amelyeknek a holnapján nem találtunk sok információt, ilyen például a Kultúr-Otthon napközi a Bálicsi út 29. szám alatt, illetve a Diófa napközi a Lámpásvölgyi út 32/b-ben. De vihetjük a gyermeket a Mecsextrém Parkba is, ahol bár nem ígérnek megőrzést, biztosan izgalmas programokat találunk, és egy felnőtt feláldozásával biztos ott hagyhatjuk a kicsiket egész napra.[/note]